Δυστύχημα στα Τέμπη: Στο φως οι συνομιλίες του σταθμάρχη μετά τη σύγκρουση των τρένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυστύχημα στα Τέμπη: Στο φως οι συνομιλίες του σταθμάρχη μετά τη σύγκρουση των τρένων
Φως στα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας με τους 57 νεκρούς ρίχνουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την επικοινωνία που είχε ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας που βρίσκεται στην Αθήνα.

Φως στα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας με τους 57 νεκρούς ρίχνουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την επικοινωνία που είχε ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας που βρίσκεται στην Αθήνα λίγα λεπτά μετά και τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο πανικός, που δείχνει στην επικοινωνία με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας, είναι ενδεικτική του μοιραίου λάθους που έκανε και οδήγησε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Μάλιστα, όταν τον ρωτάει ο ρυθμιστής κυκλοφορίας κατά τις 23:25 το βράδυ για το πού «έδιωξε το 62», εννοώντας το επιβατικό τρένο, απαντάει ότι το πήγε από τη γραμμή ανόδου κανονικά.

Στη συνέχεια της επικοινωνίας τους, ο ρυθμιστής κυκλοφορίας του επισημαίνει ότι έχει σημειωθεί σύγκρουση με ένα εμπορικό και τον 59χρονο να ανταποκρίνεται με ένα απλό «ΑΜΑΝ!». Οταν τον ρώτησε, μάλιστα, ο ρυθμιστής πότε έγινε αυτό, ο σταθμάρχης Λάρισας απάντησε ότι «ό,τι και να σας πω...», καταλαβαίνοντας έτσι το μέγεθος του λάθους, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Η συνομιλία των δύο ανδρών, όπως έγινε αντιληπτό, πραγματοποιήθηκε 2 λεπτά μετά και το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ολόκληρο το άρθρο με τους διαλόγους στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσιάρας: Δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών

Τέμπη: Αποσωληνώθηκε ο 22χρονος εγκαυματίας από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider