Επεισόδια έξω από τα γραφεία του ΟΣΕ στο Μεταξουργείο - 2 συλλήψεις και 5 προσαγωγές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επεισόδια έξω από τα γραφεία του ΟΣΕ στο Μεταξουργείο - 2 συλλήψεις και 5 προσαγωγές
Oμάδα ατόμων άναψε φωτιές σε κάδους και εκτόξευσε αντικείμενα και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα έξω από τα γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου στο Μεταξουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, ένα κομμάτι της πορείας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, κατέβηκε προς τα γραφεία του ΟΣΕ, όπου και ακολούθησε σύγκρουση με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ειδικότερα, ομάδα ατόμων άναψε φωτιές σε κάδους και εκτόξευσε αντικείμενα και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν 2 συλλήψεις και 5 προσαγωγές.

Επεισόδια και μολότοφ στην Αθήνα - Ένταση στην Θεσσαλονίκη

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο Σύνταγμα μεταξύ ομάδας αγνώστων και αστυνομικών, στο περιθώριο των απεργιακών συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Στην συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου οι αστυνομικοί απώθησαν τους αγνώστους προς την Πανεπιστήμιου.

Ακολούθησαν συγκρούσεις μπροστά από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε προς την πλατεία Ομονοίας.

Παράλληλα στην οδό Σταδίου άγνωστοι έκαψαν ένα αυτοκίνητο, έσπασαν βιτρίνες και στάσεις λεωφορείων, ενώ βανδάλισαν το μνημείο που έχει φτιαχτεί για τα θύματα της Marfin.

Τέλος ένταση σημειώθηκε και στην οδό Πειραιώς όπου άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους, καθώς και γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο στον Κεραμεικό, όπου η ΕΛΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή 13 ατόμων. Συνολικά, οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις.

Εν τω μεταξύ, μικροένταση σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όταν άτομα που αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξαν πέτρες, πυροτεχνήματα, πυρσούς, μπουκάλια και μια βόμβα μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε διμοιρίες των ΜΑΤ, στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέμπη: Στα χέρια της ανακρίτριας το πολυσέλιδο πόρισμα των πραγματογνωμόνων

Υπουργικό συμβούλιο αύριο υπό τον Μητσοτάκη: Μοναδικό θέμα η τραγωδία στα Τέμπη

Τέμπη: Ο μηχανοδηγός του Intercity προσπάθησε να προλάβει την τραγωδία - Τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider