Υπουργικό συμβούλιο αύριο υπό τον Μητσοτάκη: Μοναδικό θέμα η τραγωδία στα Τέμπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπουργικό συμβούλιο αύριο υπό τον Μητσοτάκη: Μοναδικό θέμα η τραγωδία στα Τέμπη
Αποκλειστικά με θέμα την τραγωδία στα Τέμπη συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 11:00 θα συνεδριάσει υπό τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Θέμα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι η ενημέρωση από τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο και για τα θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και τα μέτρα αποκατάστασης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Τις δράσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον των ελληνικών σιδηροδρόμων περιέγραψε νωρίτερα σήμερα, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον απόηχο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Η ευθύνη που αναλογεί στην παρούσα κυβέρνηση έχει αναληφθεί» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης, ζητώντας συγγνώμη «για το ότι δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε το δυστύχημα». Μιλώντας για τον αριθμό των θυμάτων από την τραγωδία, ο υπουργός ανέφερε πως υπάρχουν 55 νεκροί και 2 σωροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί Ακόμα, υπάρχουν 7 πολίτες που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

«Δεν βρίσκομαι εδώ ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ή πολίτης για να κάνω κομματική αντιπαράθεση. δεν θα ακούσετε συμψηφισμούς ή λόγο που να παραπέμπει σε μετάθεση ευθύνης. Η ευθύνη που αναλογεί στην παρούσα κυβέρνηση έχει αναληφθεί» σημείωσε ο υπουργός.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «θα υπάρξει πλήρη διαφάνεια, περιλαμβανομένης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Θα προκαλέσω συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να συζητήσουμε τις παθογένειες των ελληνικών σιδηροδρόμων ώστε να βρούμε έναν κοινό τόπο που θα αποδίδει ευθύνες και θα αξιολογεί τα ζητήματα ασφάλειας για το μέλλον».

«Οφείλω και πάλι να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης και εμού προσωπικά απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων, σε όλους τους Έλληνες πολίτες για το ότι δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε αυτό το απίστευτο δυστύχημα. Η συγγνώμη είναι εντελώς ειλικρινής, δεν είναι προσχηματική και δεν προσπαθεί να αποσείσει οποιαδήποτε πραγματική ευθύνη», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεραπετρίτης, εξ αρχής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση κυβερνητικής παρέμβαση αφενός στη δικαστική έρευνα αφετέρου στη διοικητική έρευνα που θα διεξαγάγει η ομάδα τεχνοκρατών που έχει οριστεί για το θέμα. Όπως συμπλήρωσε, δεν είναι ώρα για αντιπαράθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπ. Υγείας: Συγκρότηση δικτύου κλινικών και μονάδων ψυχικής υγείας για την υποστήριξη των θυμάτων των Τεμπών

Σχοινάς για Τέμπη: Έτοιμη η Κομισιόν να συνδράμει όπου χρειαστεί

Πλεύρης: Στο νοσοκομείο 13 τραυματίες, οι 7 σε ΜΕΘ, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider