Σδούκου: Ξεκινούν οι επιδοτήσεις για τις υποδομές φόρτισης - Έως 70% η επιδότηση

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σδούκου: Ξεκινούν οι επιδοτήσεις για τις υποδομές φόρτισης - Έως 70% η επιδότηση
Οι επιδοτήσεις θα φθάσουν έως 70% και θα εξαρτηθούν από το μέγεθος των επιχειρήσεων και την περιφέρεια.

Τις τελευταίες πινελιές για το πρόγραμμα «Φορτίζω παντού» το οποίο θα επιτρέψει την εγκατάσταση 8.000 δημόσια προσβάσιμων σημείων φόρτισης σε όλη την περιφέρεια βάζει το ΥΠΕΝ. Όπως ανέφερε μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου, το πρόγραμμα αναμένεται να είναι στον αέρα μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε μέσω αυτού να αξιοποιηθούν τα 80 εκατ. ευρώ που έχουν συνολικά δεσμευθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης για την επέκταση των υποδομών. Οι επιδοτήσεις θα φθάσουν έως 70% και θα εξαρτηθούν από το μέγεθος των επιχειρήσεων και την περιφέρεια.

Οι υποδομές αποτελούν τον σημαντικότερο τομέα, όπως σημείωσε η κ. Σδούκου, ωστόσο, ήδη η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε σχέση με το παρελθόν όσον αφορά στη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πλέον ένα στα 10 αυτοκίνητα που ταξινομούνται είναι ηλεκτρικά, κάτι που καταδεικνύει τη διευρυνόμενη αποδοχή του κόσμου ενώ αξιόλογο ενδιαφέρον καταγράφει και το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΝ, μέσα σε οκτώ μήνες έχουν υποβληθεί περίπου 17.000 αιτήσεις, ενώ στον προηγούμενο κύκλο, για να φθάσει το πρόγραμμα σε αυτό τον αριθμό είχαν περάσει 18 μήνες. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 30% των αιτήσεων αφορά σε ηλεκτρικά οχήματα, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα όπου πρωτοστάτησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα, το 32% σε δίκυκλα/τρίκυκλα και το 30% σε ηλεκτρικά ποδήλατα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ blue: Πάνω από 1500 σημεία φόρτισης πανελλαδικά για Πάσχα με ηλεκτροκίνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider