Μεγάλη πυρκαγιά στο Αλιβέρι Ευβοίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη πυρκαγιά στο Αλιβέρι Ευβοίας
Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το απόγευμα και πριν πέσει το σκοτάδι επιχείρησε και ένα αεροσκάφος ωστόσο όμως το σκοτάδι δεν του επέτρεψε να συνεχίζει τις ρίψεις νερού.

Τελευταία ενημέρωση 23:36

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για την πυρκαγιά στην Εύβοια, η οποία είναι σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή ή κάποιες εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Η φωτιά κινείται στην περιοχή νότια- νοτιοανατολικά του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής στον δήμο Αλιβερίου- Κύμης, χωρίς όμως να απειλεί το εργοστάσιο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, καθώς οι φλόγες κινούνται σε αρκετή απόσταση προς την αντίθετη κατεύθυνση, στον ορεινό όγκο, ενώ πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, περίπου 3 μποφόρ.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια και ξερά χόρτα και είναι μακριά από τον οικισμό Μηλάκι και το εργοστάσιο της ΔΕΗ, που δεν διατρέχουν κίνδυνο. Από τις πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλονται προσπάθειες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με το πρώτο φως θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα, αν χρειαστεί.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας τα οποία ανοίγουν δρόμους για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται πάνω από 55 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα ενώ υπάρχουν μηχανήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας μαζί με υδροφόρες, χωρίς όμως να μπορούν να προσεγγίσουν τις φλόγες και να σβήσουν την φωτιά.

«Είναι πολύ δύσκολο σημείο. Η νύχτα θα είναι μακριά. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και θα παραμείνουμε όλο το βράδυ» σημειώνει ο κ. Νίκος Μπαράκος ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και εθελοντές οι οποίοι βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία για να περιορίσουν το πέρασμα της φωτιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιά στον Ωρωπό: Βελτιωμένη εικόνα, συνεχίζεται το έργο της Πυροσβεστικής

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς στον Ωρωπό

gazzetta
gazzetta reader insider insider