Πυρκαγιά στη περιοχή Καλλιθέα στο Λουτράκι - Εκκενώνονται κατασκηνώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιά στη περιοχή Καλλιθέα στο Λουτράκι - Εκκενώνονται κατασκηνώσεις
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Τελευταία ενημέρωση 18:16

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα, του Λουτρακίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Μήνυμα προειδοποίησης εστάλη και από το 112 προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία και στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας: Ιδιαίτερα μεγάλο το μέτωπο

«Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή, Καλλιθέα Λουτρακίου και τώρα κινείται προς τις περιοχές Καλαμάκι και Αγίους Θεοδώρους», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Όπως προσέθεσε, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μεταφέρουν την φωτιά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πεύκα, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Κρήτη, Εύβοια και νησιά

Πυροσβεστική: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες μέρες

«Καλπάζουν» οι φλόγες στη ΝΑ Αττική - Εκκενώθηκαν Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος - Κάηκαν σπίτια

gazzetta
gazzetta reader insider insider