Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μήνυμα 112 στους κατοίκους – «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μήνυμα 112 στους κατοίκους – «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»
Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

«Η σημαντικότερη φωτιά είναι στα Δερβενοχώρια. Το μέτωπο είναι στην ευρύτερη περιοχή του Τιτάν και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να περιοριστεί» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Ακόμα εξήγησε ότι έχει γίνει προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα «ώστε να γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού» μέχρι τη δύση του ηλίου που μπορούν να πετάνε τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που συμμετέχουν σε πυρόσβεση. Σκοπός ο περιορισμός του μετώπου εντός της ημέρας, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό στα Δερβενοχώρια, όπου επειδή η φωτιά καίει σε παρθένο δάσος, σε ένα πολύ δύσβατο σημείο και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί.

Όπως έγινε γνωστό, το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τη Μαγούλα αλλά δεν υπάρχουν αναφορές ότι απειλεί κατοικημένες περιοχές. Την εικόνα στα μέτωπα της πυρκαγιάς έδωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Όπως είπε η φωτιά στα Δεβενοχώρια βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Hellenic Train: Σε κυκλοφορία η γραμμή του προαστιακού προς Κιάτο

Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα - Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Καιρός «Hot - Dry - Windy» σήμερα και αύριο: Πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιές

gazzetta
gazzetta reader insider insider