Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Στις ακτές της Βόρειας Αφρικής έφτασε ο καπνός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Στις ακτές της Βόρειας Αφρικής έφτασε ο καπνός
Μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής έφθασε ο καπνός από τη φωτιά στα Δερβενοχώρια, καθώς οι φλόγες μαίνονται ακόμη. 

Μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής έφθασε ο καπνός από τη φωτιά στα Δερβενοχώρια, καθώς οι φλόγες μαίνονται ακόμη.

Συγκεκριμένα, οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια στα όρια μεταξύ Βοιωτίας και Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, διανύοντας σχεδόν 700 km, το πρωί (10:30) της Τρίτης.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr προειδοποίησε επίσης για τον τύπο καιρού Hot - Dry - Windy που αναμένεται να επικρατήσει σήμερα και αύριο, αυξάνοντας τον κίνδυνο για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται σήμερα και αύριο, στο Αιγαίο, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τοπικά στη Δυτική Πελοπόννησο.

Αιτία των πολύ δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών αποτελούν οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι (6-7 bf, τοπικά 8 bf) πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, σε συνδυασμό με τις πολύ θερμές και ξηρές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, και οι οποίες έχουν αυξήσει σημαντικά την ευφλεκτότητα των δασικών καυσίμων.

Συνολικά, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να χαρακτηριστούν από τον ιδιαίτερα επικίνδυνο, για την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών, τύπο καιρού Hot - Dry - Windy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δύσκολη η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα Δερβενοχώρια: Προς Οινόη και Μαγούλα το πύρινο μέτωπο

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στη Δυτική Αττική - Καίγονται σπίτια σε Μάνδρα & Λουτράκι - Ενημερώθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: «Στάχτη πάνω από 30.000 στρέμματα στη Σαρωνίδα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider