Η ζωή της οικογένειας του σχεδιαστή των ρωσικών drones - καμικάζι «Lancet» στο Λονδίνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ζωή της οικογένειας του σχεδιαστή των ρωσικών drones - καμικάζι «Lancet» στο Λονδίνο
Τη στιγμή που ο σχεδιαστής των ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών–καμικάζι Αλεξάντρ Ζαχάροφ εξοπλίζει τον ρωσικό στρατό, ο γιός του Λαβρέντιι εργάζεται στο Ινστιτούτο προβλημάτων αφοπλισμού του ΟΗΕ, και ζει με τη μητέρα του Σβετλάνα σε ένα πανάκριβο διαμέρισμα (αξίας 1,5 εκατ. λιρών) στο Λονδίνο με θέα το Μπινγκ Μπεν.

Τη στιγμή που ο σχεδιαστής των ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών–καμικάζι Αλεξάντρ Ζαχάροφ εξοπλίζει τον ρωσικό στρατό, ο γιός του Λαβρέντιι εργάζεται στο Ινστιτούτο προβλημάτων αφοπλισμού του ΟΗΕ, και ζει με τη μητέρα του Σβετλάνα σε ένα πανάκριβο διαμέρισμα (αξίας 1,5 εκατ. λιρών) στο Λονδίνο με θέα το Μπινγκ Μπεν και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, γράφει σε σημερινό του δημοσίευμα-έρευνα ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Vaznie istorii (σημαντικές ιστορίες).

Στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, ο Ζαχάροφ αναφέρεται ως «ο δεύτερος Καλάσνικοφ». Η εταιρεία του CST είναι πράγματι μέρος του ομίλου Kalashnikov, αλλά ο Ζαχάροφ κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Η Βρετανία έχει επιβάλει κυρώσεις στην κατασκευάστρια εταιρεία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών CST, αλλά όχι στην οικογένεια Ζαχάροφ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κτηματολογίου η Σβετλάνα και Λαβρέντιι Ζαχάροφ, η σύζυγός και ο νεότερος γιός του σχεδιαστή των «Lancet», είναι ιδιοκτήτες διαμερίσματος στο Λονδίνο αξίας 1,5 εκατομμυρίου στερλινών από το 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Linkedin ο Λαβρέντιι Ζαχάροφ ζει στο εξωτερικό από το 2016 , δηλαδή από ηλικίας 15 ετών. Λέγεται σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι τέλειωσε το σχολείο στην Βρετανία όπου και σπούδασε. Από τον Ιούλιο του 2021 εργαζόταν στις υπηρεσίες του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη και στην Ρώμη, ενώ από τον Μάιο του 2023 εργάζεται στο Ινστιτούτο του ΟΗΕ για την έρευνα προβλημάτων αφοπλισμού (UNIDIR) στην Γενεύη.

Ο Αλεξάντρ Ζαχάροφ περισσότερο από 15 χρόνια ασχολείται με τον σχεδιασμό και την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και είναι ο δημιουργός του «Lancet», το οποίο μεταφέρει τα πυρομαχικά απευθείας στον στόχο, γράφει ο ιστότοπος Vaznie istorii επισημαίνοντας ότι η εταιρεία του CS , κατά τον ενάμιση χρόνο της διάρκειας του πολέμου πούλησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο υπουργείο Άμυνας αξίας 5,3 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.

Με βάση τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο ιστότοπος, η σύζυγός του σχεδιαστή Σβετλάνα και τα μεγαλύτερα παιδιά του ο Νικήτα και η Μαρία συμμετέχουν στην επιχειρηματική δραστηριότητα του, με δικές τους εταιρείες που είναι και οι κύριοι προμηθευτές της.

Ο Λαβρέντιι δεν εμπλέκεται στην επιχειρηματική δραστηριότητα του πατέρα του, ωστόσο η δουλειά του δεν θα μπορούσε να του διασφαλίσει σημαντικά έσοδα για να αποκτήσει ένα τέτοιο διαμέρισμα στο Λονδίνο, επισημαίνει ο ιστότοπος Vaznie istorii.

Η Σβετλάνα και ο Λαβρέντιι δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Παλαιότερα ο ιστότοπος Vaznie istorii είχε διευκρινίσει ότι εξαρτήματα για τα «Lancet » τα προμηθεύονται από την Κίνα και ενδεχομένως ακόμη και από την Ευρώπη. Στην έρευνα αναφέρεται ότι οι εταιρείες διαμεσολάβησης, μέσω των οποίων αγοράζονται εξαρτήματα για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έχουν προσβάσεις στις αγορές τη Κίνας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ινδίας. Οι ερευνητές κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι οι κινητήρες, τα μπουλόνια και τα παξιμάδια για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Lancet εισάγονταν από την Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Vaznie istorii

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Ετοιμάζεται το ψηφιακό ρούβλι, εν μέσω των πιέσεων από τις κυρώσεις

Η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση ότι κάνει τα στραβά μάτια στις ουκρανικές «τρομοκρατικές επιθέσεις»

Ουκρανία: Η ρωσική επίθεση κατέστρεψε 60.000 τόνους σιτηρών και υποδομές στο Τσερνομόρσκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider