Καύσωνας: Έως 44 βαθμούς Κελσίου για Τρίτη και Τετάρτη - Πτώση έως 8 βαθμούς την Πέμπτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καύσωνας: Έως 44 βαθμούς Κελσίου για Τρίτη και Τετάρτη - Πτώση έως 8 βαθμούς την Πέμπτη
Τη Δευτέρα η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει 2 με 5 βαθμούς, με τη μεγαλύτερη πτώση στα ανατολικά και τη μικρότερη στα δυτικά.

Έως τους 44 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει η μέγιστη θερμοκρασία ανά περιοχές της Ελλάδας την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της τρίτης έξαρσης του καύσωνα που καταγράφεται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρικών φαινομένων της Υπηρεσίας, η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει έως και κατά 8 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη, 27 Ιουλίου.

Συνοπτικά:

1. Σήμερα Κυριακή 23-7-2023 οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

  • α. στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 42 με 44 και κατά τόπους κυρίως στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου
  • β. στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

2. Τη Δευτέρα 24-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

  • α. στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου
  • β. στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

3. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Τρίτη 25-7-2023 και την Τετάρτη 26-7-2023 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου.

4. Την Πέμπτη 27-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές: Ματαιώνεται η εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Ρόδος: Για 6η μέρα καίει η πυρκαγιά, σε 3 μέτωπα - Καταστροφές σε σπίτια, νέες εντολές εκκένωσης χωριών

gazzetta
gazzetta reader insider insider