Fremantle Highway: Η πρώτη αυτοψία στο φλεγόμενο πλοίο – Κίνδυνος από πετρέλαιο και EV

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fremantle Highway: Η πρώτη αυτοψία στο φλεγόμενο πλοίο – Κίνδυνος από πετρέλαιο και EV
Η ένταση της πυρκαγιάς που μαίνεται εδώ και τρεις ημέρες στο φορτηγό πλοίο Fremantle Highway μειώθηκε και διασώστες κατάφεραν για πρώτη φορά να ανέβουν σε αυτό, την ώρα που οι ολλανδικές αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εμποδίσουν περιβαλλοντική καταστροφή.

Η ένταση της πυρκαγιάς που μαίνεται εδώ και τρεις ημέρες στο φορτηγό πλοίο Fremantle Highway μειώθηκε και διασώστες κατάφεραν για πρώτη φορά να ανέβουν σε αυτό, την ώρα που οι ολλανδικές αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εμποδίσουν περιβαλλοντική καταστροφή.

Η πτώση της θερμοκρασίας επέτρεψε σε μια ομάδα διασωστών να ανέβουν για πρώτη φορά στο φλεγόμενο πλοίο και να το δέσουν καλύτερα με το ρυμουλκό που το κρατάει ακινητοποιημένο στη θέση του, στα ανοιχτά του νησιού Άμελαντ. «Αυτό θα μας επιτρέψει να το μετακινούμε ευκολότερα και να το έχουμε υπό τον έλεγχό μας», πρόσθεσε η πυροσβεστική.

Οι ολλανδικές αρχές δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές τους στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη βύθιση του πλοίου. Στη Θάλασσα του Βάντεν, θα χυθούν έως και 1600 τόνοι βαρέων κλασμάτων πετρελαίων, προειδοποιεί η γερμανική κυβέρνηση και προσφέρει τη στήριξή της στην Ολλανδία «για οτιδήποτε χρειαστεί».

«Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σενάρια. Καταφέραμε να ανακτήσουμε λίγο τον έλεγχο, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι εξακολουθεί να βγαίνει καπνός», είπε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Η ένταση της φωτιάς μειώθηκε, μολονότι η επιχείρηση για την κατάσβεσή της διακόπηκε την Πέμπτη ώστε να μην αποσταθεροποιηθεί το πλοίο από την μεγάλη ποσότητα του νερού που έμπαινε μέσα.

Από τους 23 επιβαίνοντες στο πλοίο, ένας Ινδός έχασε τη ζωή του.

Αυτή τη στιγμή το πλοίο συγκρατείται από ειδικό καλώδιο μεταξύ δύο ρυμουλκών, προκειμένου να μένει σταθερό.

Σύμφωνα με την εταιρεία K Line, που είχε νοικιάσει το πλοίο, το Fremantle Higway μετέφερε 3.783 καινούρια αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 498 ήταν ηλεκτρικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τεχνολογικό ράλι στην «πράσινη» Wall Street: 3η διαδοχική εβδομάδα κερδών για Dow Jones και S&P 500

Ερντογάν: Θα επιταχύνουμε τα αμυντικά μας προγράμματα – Έως τέλος του 2023 η παρθενική πτήση του Kaan

Οι επιδόσεις της Eurobank στα stress test - 12η μεταξύ 70 τραπεζών στην απομείωση κεφαλαίου στην 3ετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider