Γεραπετρίτης: Ουκρανία και Σαχέλ στο επίκεντρο της συζήτησης στο άτυπο συμβούλιο Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεραπετρίτης: Ουκρανία και Σαχέλ στο επίκεντρο της συζήτησης στο άτυπο συμβούλιο Ευρωπαίων ΥΠΕΞ
«Προσερχόμαστε σήμερα, προσκεκλημένοι της ισπανικής προεδρίας, στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ "Gymnich", για να συζητήσουμε δυο εξαιρετικά σοβαρά θέματα για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια σταθερότητα», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών σε δήλωσή του κατά την άφιξή του στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Τολέδο.

«Δύο εξαιρετικά σοβαρά θέματα για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια σταθερότητα» θα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, στο άτυπο συμβούλιο "Gymnich", σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη κατά την άφιξή του στο Τολέδο.

Όπως ανέφερε, θα συζητηθεί το ζήτημα της Ουκρανίας, «το οποίο επιμένει μετά την επιθετική πολιτική της Ρωσίας».

«Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου σχετικά με την πρωτοβουλία που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να προσκαλέσει στη Διάσκεψη των Αθηνών -είκοσι χρόνια μετά από την Κοινή Δήλωση για τη Διεύρυνση της ΕΕ με την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων- και τον Πρόεδρο Ζελένσκι, για να εκφράσουμε ακριβώς, την αλληλεγγύη μας στην Ουκρανία», ανέφερε.

«Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με το πραξικόπημα, το οποίο έχει συντελεστεί στον Νίγηρα», επεσήμανε.

«Δυστυχώς, η ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ υποφέρει και δεν είναι καθόλου μακριά μας και δεν είναι καθόλου ασήμαντη», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Τα γεγονότα στην Γκαμπόν το επιβεβαίωσαν. Είναι το όγδοο πραξικόπημα τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό για την ΕΕ να μπορέσει να διαγνώσει τα αίτια που οδηγούν αυτές τις χώρες της Αφρικής σε πραξικοπήματα. Και βεβαίως, να προλαμβάνεται η διάχυση των συνεπειών τους», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Νέος υπ. Άμυνας ο Γκραντ Σαπς μετά την παραίτηση Γουάλας

Γκαμπόν: Οι ΗΠΑ καλούν σε αποκατάσταση της κυβέρνησης - Βρετανική καταδίκη του πραξικοπήματος

Ρωσία: Η FSB εξουδετέρωσε ομάδα Ουκρανών δολιοφθορέων στo Μπριάνσκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider