Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 σε Θεσ/νίκη, Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 σε Θεσ/νίκη, Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα
Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες Εύβοια και Φθιώτιδα προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους από τις βραδινές ώρες σήμερα και για το επόμενο 24ώρο και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Τελευταία ενημέρωση 19.55

Φθινοπωρινό είναι από το πρωί το σκηνικό του καιρού σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά χωρίς να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Στη Θεσσαλονίκη οι μικροσυγκρούσεις σε συνδυασμό με τη βροχή έχουν προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, τόσο στον Περιφερειακή Οδό όσο και μέσα στην πόλη. Εξάλλου, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης της νταλίκας, η οποία ανατράπηκε τα ξημερώματα στην Περιφερειακή Οδό.

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τις βραδινές ώρες και για 24 τo επόμενο 24ωρο, εστάλη στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στα κινητά των κατοίκων σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες Εύβοια και Φθιώτιδα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με έκτακτη ενημέρωσή της καλεί τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους διερχόμενους από την Πιερία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αναμένονται τις επόμενες ώρες έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα στα παράλια του νομού, από τον Πλαταμώνα μέχρι την Παραλία Κατερίνης.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνει ότι αύριο Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 οι περιφερειακές ενότητες, που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία είναι η Πιερία, η Ημαθία και η Χαλκιδική και υπογραμμίζει ότι «εξαιρετικά προσεχτικοί θα πρέπει να είναι όσοι μετακινούνται και στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης καθώς από απόψε το βράδυ και για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις».

Μήνυμα και για Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες Εύβοια και Φθιώτιδα προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους από τις βραδινές ώρες σήμερα και για το επόμενο 24ώρο και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:« Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες- κεραυνοί-χαλαζοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες σήμερα και για το επόμενο 24ώρο σε Πιερία , Θεσσαλία , Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα, την ιδιαίτερη προσοχή όλων λόγω της κακοκαιρίας Daniel ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη με επιχειρησιακούς και υπηρεσιακούς φορείς με θέμα τα επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο» και προσέθεσε ότι «απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Φορείς και πολίτες». Ακόμη επισήμανε ότι «ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουν Δήμοι και Περιφέρειες στο πεδίο του καθαρισμού των οικοπέδων, των ρεμάτων, των φρεατίων».

Λάρισα: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νομό

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του νομού Λάρισας, καθώς εχει ξεκινήσει η έντονη βροχόπτωση και η πτώση της θερμοκρασίας.

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαρισαίων, αναφέρεται ότι επικαιροποιήθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξεδόθη χθες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη ότι η περιοχή της Θεσσαλίας θα δεχθεί τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Σημειώνεται, πως στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών της Λάρισας έφθασε πριν από λίγο μήνυμα προειδοποίησης από το 112 για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων από τις βραδινές ώρες σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» Κικίλια για την κακοκαιρία: «Ακραίο φαινόμενο, απαιτείται προσοχή από όλους»

Kακοκαιρία Daniel: Φέρνει καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας - Πού θα «χτυπήσει»

gazzetta
gazzetta reader insider insider