Ώρες αγωνίας για τη Λάρισα με συνεχείς εκκενώσεις: «Φουσκώνει» ο Πηνειός – 7 τα θύματα της κακοκαιρίας Daniel

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ώρες αγωνίας για τη Λάρισα με συνεχείς εκκενώσεις: «Φουσκώνει» ο Πηνειός – 7 τα θύματα της κακοκαιρίας Daniel
Εντείνονται οι ανησυχίες για το τι αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Daniel. Στους 7 ο αριθμός των νεκρών. Άγνωστος ο αριθμός αγνοουμένων και εγκλωβισμένων. 

Τελευταία ενημέρωση 16:21

Εντείνονται οι ανησυχίες για το τι αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Daniel, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε επτά ανθρώπους, με τον Πηνειό να φουσκώνει δραματικά και τα αναχώματά του να σπάνε, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την πόλη της Λάρισας, την ώρα που ολόκληρα χωριά παραμένουν σκεπασμένα από λάσπες. Παράλληλα, άγνωστος είναι ο αριθμός αγνοουμένων και εγκλωβισμένων, ενώ και στη Μαγνησία οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Ο δήμος Λαρισαίων κάλεσε για εκκένωση της περιοχής Γιαννούλη και στις εργατικές κατοικίες προκειμένου να τις εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς τον Τύρναβο και τη Λάρισα. Λίγο αργότερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Άγιου Θωμά του Δήμου Λάρισας προκειμένου να κατευθυνθούν προς την Φιλιππούπολη.

Νωρίτερα, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Βρυότοπος και Αμπελώνας, προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς τον Τύρναβο, λόγω σπασίματος αναχώματος του ποταμού Πηνειού.

Παράλληλα, συνεχίζεται η μάχη για τη διάσωση κατοίκων στα χωριά της Καρδίτσας.

Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Γεωργανάδες, Πετρόπορο λόγω πιθανής υπερχείλισης του Πηνειού

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Γεωργανάδες και Πετρόπορος προκειμένου να απομακρυνθούν απ' αυτές λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Φαρκαδόνα απομακρυνθείτε προς Γριζάνο και αν βρίσκεστε στις περιοχές Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος απομακρυνθείτε προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων στην πόλη της Φαρκαδόνας Τρικάλων

Δύσκολες ώρες βιώνουν οι κάτοικοι στην πόλη της Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, καθώς κεντρικοί δρόμοι και κατοικίες έχουν πλημμυρίσει, ενώ η ΕΜΑΚ προχώρησε σε απεγκλωβισμούς.

Στο νερό έχει βυθιστεί το δημοτικό διαμέρισμα Κεραμιδίου του δήμου Φαρκαδόνας, ενώ οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα. Αρκετοί είναι και οι εγκλωβισμένοι στα Μεγάλα Καλύβια του δήμου Τρικκαίων, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες για έλλειψη πόσιμου νερού, φαρμάκων και φαγητού σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από 550 άτομα έχουν απεγκλωβίσει Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις στις πληττόμενες περιοχές

Φονικές πλημμύρες: Σχέδιο αποκατάστασης 3 αξόνων για αγρότες, περιουσίες και υποδομές – Το βλέμμα στραμμένο στη διάσωση

Αθανασιάδης (ΠΑΚ Θεσσαλίας): Ζημιές δισεκατομμυρίων, φτωχοποίηση παραγωγών και ντόμινο επιπτώσεων για την οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider