Πόλεμος στην Ουκρανία: Drones κατέστρεψαν ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας - Ένας νεκρός στην περιοχή Κουρσκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία: Drones κατέστρεψαν ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας - Ένας νεκρός στην περιοχή Κουρσκ
H Ουκρανία κατέστρεψε ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στην πόλη Γιεβπατορίγια στην προσαρτηθείσα Κριμαία σε μια νυχτερινή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους που πραγματοποιήσε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας και το πολεμικό ναυτικό σήμερα, δήλωσε στο Reuters πηγή από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

H Ουκρανία κατέστρεψε ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στην πόλη Γιεβπατορίγια στην προσαρτηθείσα Κριμαία σε μια νυχτερινή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους που πραγματοποιήσε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας και το πολεμικό ναυτικό σήμερα, δήλωσε στο Reuters πηγή από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η ουκρανική πηγή ανέφερε ότι τα drones «τύφλωσαν» ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας "Triumf" πραγματοποιώντας επίθεση στο ραντάρ και την κεραία του. Το πολεμικό ναυτικό εξαπέλυσε τότε δύο πυραύλους κρουζ Neptune ουκρανικής κατασκευής εναντίον των εγκαταστάσεων εκτόξευσης του συστήματος, ανέφερε η πηγή.

Επίσης, ουκρανικοί βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και να προκληθούν ζημιές στις γραμμές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη ρωσική περιοχή Κουρσκ, ανέφερε σήμερα σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης Ρόμαν Σταροβόιτ.

Ο Σταροβόιτ δήλωσε ότι ο άνδρας σκοτώθηκε μετά από βομβαρδισμούς στην πόλη Τετκίνο στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας και ότι καταγράφηκαν 10 οβίδες να πλήττουν το χωριό Γκορντεέβκα. Εκεί δεν αναφέρθηκαν απώλειες, δήλωσε ο Σταροβόιτ.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει τις λεπτομέρειες της δήλωσής του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωκοινοβούλιο: Η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό τις παρούσες συνθήκες

H Τυνησία απαγορεύει την είσοδο σε αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Πυρά» Κίνας στην ΕΕ: «Ξεκάθαρη πράξη προστατευτισμού» η έρευνα για τις επιδοτήσεις των EV

gazzetta
gazzetta reader insider insider