doValue Greece: Για δεύτερη συνεχή χρονιά ενισχύει το έργο της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
doValue Greece: Για δεύτερη συνεχή χρονιά ενισχύει το έργο της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ
H ομαλή κοινωνικοποίηση νέων οι οποίοι προέρχονται από ασταθές οικογενειακό περιβάλλον απασχολεί έντονα τη doValue Greece, με την εταιρεία να στηρίζει για δεύτερη χρονιά το έργο της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

H ομαλή κοινωνικοποίηση νέων οι οποίοι προέρχονται από ασταθές οικογενειακό περιβάλλον απασχολεί έντονα τη doValue Greece, με την εταιρεία να στηρίζει για δεύτερη χρονιά το έργο της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

Εκτός από την οικονομική τους ανάπτυξη, ένας από τους πρωτεύοντες στόχους των επιχειρήσεων σήμερα είναι και η ενίσχυση της κοινωνικής τους ευθύνης. Σε αυτό το πλαίσιο η doValue Greece, παραμένοντας σταθερή στη στρατηγική της, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, που στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: την κοινωνία, το περιβάλλον και την υγεία και επιδιώκει να δρα με υπευθυνότητα και συνέπεια απέναντι στην κοινωνία.

Έτσι, τα τελευταία δύο χρόνια η doValue Greece έχει αποφασίσει να συνεισφέρει ενεργά στο έργο της ΑΜΚΕ «ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ» που στοχεύει στην υποστήριξη και ενδυνάμωση εφήβων (16-17 ετών) και νεαρών ενηλίκων (18-25 ετών) που προέρχονται από δομές κλειστής παιδικής προστασίας, με απώτερο σκοπό την προετοιμασία και επίτευξη ανεξάρτητης αξιοπρεπούς διαβίωσης και δημιουργικής ένταξής τους στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στην αγορά εργασίας.

Οι δύο άξονες στήριξης του έργου της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ από την doValue

Πιο συγκεκριμένα, η ενίσχυση του έργου της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ από την doValue Greece βασίζεται σε δύο άξονες:

Ο πρώτος αφορά την ενίσχυση ως προς την αυτονόμηση ενήλικων ωφελούμενων (18-25 ετών) και ειδικότερα την ανάληψη του ετήσιου κόστους δύο ωφελούμενων για θέματα που σχετίζονται με:

  • Φροντίδα για εύρεση στέγης, οικονομική ενίσχυση για μίσθωση ακινήτου.
  • Οικονομική στήριξη για πραγματοποίηση σπουδών.
  • Συνεδρίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης.
  • Υποστήριξη για σύνδεση με την αγορά εργασίας.
  • Παροχή καθοδήγησης σε θέματα καθημερινότητας.

Ο δεύτερος αφορά την ενδυνάμωση της επαγγελματικής ταυτότητας των ενήλικων ωφελούμενων. Εδώ η doValue άνοιξε την πόρτα της και δημιούργησε ευκαιρίες εργασίας για νέους ανθρώπους που αναζητούν την επόμενη μέρα τους στην κοινωνία και τον προσανατολισμό τους στην επαγγελματική αποκατάσταση. H δράση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

  • Εξοικείωση με διαδικασία επιλογής υποψηφίων (interview, συγγραφή CV κλπ).
  • Απασχόληση ορισμένου χρόνου.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, παρέχοντας στους νέους ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 με αρωγό στη δράση της από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την ιδρυτική δωρεά του.

Μέσα από υποστηρικτικές υπηρεσίες πολυεπίπεδης παρέμβασης, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, συμβουλευτική σταδιοδρομίας, ψυχολογική υποστήριξη, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ διευκολύνει τη συμπερίληψή των νεαρών ωφελούμενων στην κοινωνία, δίνοντάς τους ευκαιρίες αλλά και την αναγκαία αυτοπεποίθηση να προχωρήσουν δυναμικά στη ζωή. Όσο για το όραμα του φορέα; Αυτό είναι να δημιουργήσει μία γέφυρα, που θα ευνοήσει την ομαλή μετάβαση από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο, με απώτερο σκοπό την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωσή τους.

Η ειδική εκδήλωση στο Μουσείου Γουλανδρή

Η doValue Greece και η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ συνεχίζουν μαζί για δεύτερη χρονιά, προσφέροντας στους νέους ένα όραμα και μια ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μάλιστα, σε μια ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στις αρχές του Σεπτέμβρη, η εταιρεία τιμήθηκε με βραβείο για την υποστήριξη και συνεισφορά της στο έργο του φορέα, το οποίο παρέλαβε ο κ. Τάσος Πανούσης Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece.

Τον κύριο Πανούση βράβευσε η Venus Matumba μέλος της κοινότητας ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, η οποία τους τελευταίους μήνες απασχολείται στην doValue Greece, καθώς αποτελεί μέλος της ομάδας Marketing & Επικοινωνίας της, στο πλαίσιο του προγράμματος ενδυνάμωσης της επαγγελματικής ταυτότητας των ενήλικων ωφελούμενων, που υλοποιεί σε συνεργασία με την Εξέλιξη Ζωής.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της βραδιάς βραβεύτηκαν 12 ωφελούμενοι του οργανισμού ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, για την προσπάθεια και τις επιτυχίες τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-2023, αποδεικνύοντας ότι κάθε παιδί μπορεί να αλλάξει τη ζωή του με τις δικές του δυνάμεις αρκεί να λάβει την κατάλληλη υποστήριξη και ενδυνάμωση. Επίσης τιμήθηκαν και οι δωρητές και υποστηρικτές που αγκαλιάζουν με τη συνεισφορά τους το έργο του φορέα.

Η Πρόεδρος του φορέα κυρία Δήμητρα Καλαντώνη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Εξέλιξη Ζωής είναι ο μοναδικός φορέας όπου ασχολείται αποκλειστικά με την αυτονόμηση δηλαδή, με την ψυχική υγεία και την από-ιδρυματοποίηση των νεαρών εφήβων και νέων, ξεκινώντας την υποστήριξη συνήθως μετά το 14ο έτος της ηλικίας τους. Ξεκινώντας το έργο μας, μαθαίνοντας μέσα από την καθημερινότητα των παιδιών και σε πρακτικό επίπεδο, αναπτυχθήκαμε χωρίς να σταματήσουμε την αναζήτηση μας σε όλα τα επίπεδα. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ δεσμεύεται να συνεχίσει δυναμικά, με συνέπεια και αφοσίωση τη διεύρυνση του έργου με στόχο ένα πιο δίκαιο και πολλά υποσχόμενο μέλλον για τους αυριανούς πολίτες της κοινωνίας μας».

Η αξία της όλης προσπάθειας και η σημαντικότητα τόσο του έργου της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ όσο και των υποστηρικτών της συνοψίζεται στα λόγια της ωφελούμενης Venus Matumba που όπως ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλίας της, «η ζωή επιλέγει την αφετηρία αλλά ΕΣΥ τον τερματισμό». Από την πλευρά του, ο κ. Τάσος Πανούσης, Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece, κάνοντας αναφορά στην τοποθέτηση της Venus επισήμανε πως «οφείλουμε να συμπορευθούμε και να δώσουμε στήριξη και εφόδια για την διαδρομή αλλά και τον τερματισμό και την εκπλήρωση των στόχων αυτών των παιδιών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider