Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Αττικής - «Ισχυρές βροχοπτώσεις αύριο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Αττικής - «Ισχυρές βροχοπτώσεις αύριο»
Για ισχυρή βροχόπτωση και τοπικές καταιγίδες αύριο Τετάρτη στην Αττική κάνει λόγο η προειδοποίηση που εστάλη μέσω μηνύματος από το 112 στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Για ισχυρή βροχόπτωση και τοπικές καταιγίδες αύριο Τετάρτη στην Αττική κάνει λόγο η προειδοποίηση που εστάλη μέσω μηνύματος από το 112 στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων για αύριο Τετάρτη.

112 για κακοκαιρία στην Αττική

Nωρίτερα, το 112 είχε ηχήσει και για τους κατοίκους των παρακάτω περιοχών: Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Μαγνησία, βόρεια Εύβοια, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, τις επόμενες ώρες το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τα βορειότερα τμήματα της Πελοποννήσου, τη δυτική και κεντρική Στερεά και στη συνέχεια τμήματα της δυτικής και νότιας Θεσσαλίας όπου θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού και ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτική πρόγνωση για την Τετάρτη

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, την Τετάρτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Η αναλυτική πρόγνωση:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα νότια πελάγη θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 24 με 26 και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας για κακοκαιρία Elias: Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό

Σε επιφυλακή οι κάτοικοι σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα ενόψει της κακοκαιρίας Elias

gazzetta
gazzetta reader insider insider