Κίνα: Επιφυλάξεις για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκής έρευνας για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Επιφυλάξεις για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκής έρευνας για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα
Η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων Κίνας (CAAM) ανακοίνωσε ότι αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει σύνεση στην έρευνα κατά των επιδοτήσεων στον τομέα των κινεζικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EV)

Η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων Κίνας (CAAM) ανακοίνωσε ότι αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει σύνεση στην έρευνα κατά των επιδοτήσεων στον τομέα των κινεζικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EV) προκειμένου να αποφευχθεί η υπονόμευση μιας αμοιβαία ωφέλιμης αναπτυξιακής δυναμικής στις βιομηχανικές αλυσίδες παραγωγής οχημάτων των δύο πλευρών.

Η βιομηχανία παραγωγής οχημάτων EV στην Κίνα έχει βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της κατά τα πρόσφατα χρόνια, με δεδομένες τις σκληρές προσπάθειες που έγιναν για την ανάπτυξή της, όπως ανακοίνωσε χθες η CAAM, προσθέτοντας ότι η διεξαγωγή της έρευνας που έχει προταθεί από την ΕΕ, είναι μία πρακτική καθαρού «προστατευτισμού» στο όνομα του «ισότιμου ανταγωνισμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Evergrande

ΤΙΤΑΝ: Σύμπραξη με την Orcan Energy για την ανάπτυξη πρωτοποριακής τεχνολογίας καθαρής ενέργειας

Optima bank: Ξεκινά σήμερα η δημόσια προσφορά για την άντληση έως 151,2 εκατ. ευρώ - Πρώτη είσοδος τράπεζας στο ΧΑ μετά από 17 χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider