Reuters: Υπό διαπραγμάτευση συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων και τριήμερη εκεχειρία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Υπό διαπραγμάτευση συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων και τριήμερη εκεχειρία
Για συμφωνία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, κάνει λόγο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters. Αυτή περιλαμβάνει την απελευθέρωση περίπου 50 άμαχων ομήρων από τη Γάζα με αντάλλαγμα μία τριήμερη κατάπαυση του πυρός,

Για συμφωνία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, κάνει λόγο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters. Αυτή περιλαμβάνει την απελευθέρωση περίπου 50 άμαχων ομήρων από τη Γάζα με αντάλλαγμα μία τριήμερη κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters.

Η συμφωνία, η οποία βρίσκεται ακόμα υπό διαπραγμάτευση, με την συμβολή των Ηνωμένων Πολιτειών, θα περιλαμβάνει επίσης την απελευθέρωση Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις ισραηλινές φυλακές, αλλά και την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Εάν προχωρήσει η συμφωνία, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη απελευθέρωση αμάχων ομήρων από την Χαμάς, από την ημέρα της επίθεσης της στρατιωτικής ομάδας στο έδαφος του Ισραήλ.

Η Χαμάς φέρεται να έχει συμφωνήσει με τις γενικές γραμμές της συμφωνίας, ωστόσο το Ισραήλ εξακολουθεί να διαπραγματεύεται τις λεπτομέρειες, σύμφωνα πάντα με τον αξιωματούχο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μειώνεται η στήριξη των Αμερικανών προς το Ισραήλ - Η πλειονότητα θέλει εκεχειρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι- Ερντογάν με κύριο θέμα την κρίση στη Μέση Ανατολή

Ερντογάν: «Τρομοκρατικό κράτος» το Ισραήλ - «Ξοφλημένος» ο Νετανιάχου

gazzetta
gazzetta reader insider insider