Ιράν: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκών από τις εκρήξεις στο μνημείο του Σολεϊμανί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιράν: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκών από τις εκρήξεις στο μνημείο του Σολεϊμανί
Τουλάχιστον 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα στο Κερμάν του Ιράν. Μέρα πένθους κηρύχθηκε η αυριανή

upd: 17.56 Καρακόρυφα αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη διπλή έκρηξη, την οποία Ιρανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν «τρομοκρατική», και σημειώθηκε στην πόλη Κερμάν, κοντά στον τάφο του στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σολεϊμανί.

Τουλάχιστον 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 141 τραυματίστηκαν. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε καθώς υπήρξαν άνθρωποι που υπέκυψαν στα τραύματά τους», μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, προσθέτοντας πως ορισμένοι τραυματίες βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση».

Μέρα εθνικού πένθους αύριο Πέμπτη

Η ιρανική κυβέρνηση κήρυξε αύριο Πέμπτη ημέρα εθνικού πένθους .«Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Κερμάν (νότια), η κυβέρνηση κήρυξε για αύριο (Πέμπτη) ημέρα εθνικού πένθους σε όλη τη χώρα», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή για μια τελετή εορτασμού για την 4η επέτειο θανάτου του Σουλεϊμανί.

Ο Σουλεϊμανί, ο οποίος για περισσότερες από δύο δεκαετίες ηγήθηκε της Δύναμης Κουντς, του ξένου τμήματος επιχειρήσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Ιράκ τον Ιανουάριο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Από σήμερα σε ισχύ η ελάχιστη φορολόγηση 15% στις πολυεθνικές εταιρείες

gazzetta
gazzetta reader insider insider