Ουκρανία: Πάνω από 40.000 πολίτες χωρίς ηλεκτροδότηση μετά το μπαράζ ρωσικών πληγμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Πάνω από 40.000 πολίτες χωρίς ηλεκτροδότηση μετά το μπαράζ ρωσικών πληγμάτων
Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 11 από 24 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν εναντίον κρίσιμης σημασίας υποδομών στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 11 από 24 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν εναντίον κρίσιμης σημασίας υποδομών στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Μετά τη νυκτερινή επίθεση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί έχουν μείνει σήμερα το πρωί χωρίς ηλεκτροδότηση στην κεντρική και τη βορειοανατολική Ουκρανία.

Η ρωσική επίθεση πραγματοποιήθηκε με ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ που στοχοθέτησαν τις περιφέρειες του Ντνίπρο και του Κίροβογκραντ (κεντρική Ουκρανία), της Χερσώνας (νότια) και του Χαρκόβου (βορειοανατολικά).

Στο Κρίβιι Ριγκ, πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους προκάλεσε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης περίπου 40.000 ανθρώπων, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντνίπρο Σέργκιι Λισάκ.

Στην περιφέρεια του Χαρκόβου, ο κυβερνήτης Όλεγκ Σινεγκούμποφ έκανε επίσης λόγο για νυκτερινές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ρουκέτες και πυροβολικό, αναφέροντας πως 64 κοινότητες της περιφέρειας δεν έχουν ηλεκτρικό, χωρίς να διευκρινίσει σ' αυτό το στάδιο πόσους κατοίκους αφορά η διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Δύο Γάλλοι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστική οργάνωση σκοτώθηκαν στη Χερσώνα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι δύο Γάλλοι εθελοντές σε ανθρωπιστική οργάνωση σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα με drone στην περιφέρεια της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα X του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Στεφάν Σεζουρνέ, στο οποίο καταγγέλλει τη «ρωσική βαρβαρότητα».

«Δύο Γάλλοι εθελοντές σε ανθρωπιστική οργάνωση πλήρωσαν με τη ζωή τους τη δέσμευσή τους προς τους Ουκρανούς. Τρεις τραυματίστηκαν», γράφει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών μια ημέρα μετά τον θάνατο δύο Γάλλων εθελοντών σε ρωσικό βομβαρδισμό στην κοινότητα Μπέρισλαβ, κοντά στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία.

«Η Ρωσία θα πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της», προσθέτει στην ανάρτησή του ο υπουργός, ο οποίος δεν διευκρινίζει για ποια οργάνωση εργάζονταν τα θύματα.

Ο κυβερνήτης της Χερσώνας, ο Ολεξάντρ Προκούντιν, ανακοίνωσε χθες το βράδυ στο Telegram τον θάνατό τους, ενώ η ουκρανική αστυνομία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για παραβιάσεις των κανόνων του πολέμου.

Το Μπέρισλαβ, το οποίο είχε περίπου 12.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, βρίσκεται στη βόρεια όχθη του ποταμού Δνείπερου, κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Στις 27 Ιανουαρίου, ένα άτομο σκοτώθηκε εκεί από πλήγμα ρωσικού drone.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Οι 4 αστερίσκοι των 50 δισ. – Το παρασκήνιο, οι «εγγυήσεις» σε Όρμπαν και η διπλή «μπηχτή» Σολτς

Όρμπαν: Έκανα τα πάντα για την χώρα μου πριν συμφωνήσω στο πακέτο 50 δισ. ευρώ για Ουκρανία

Αρμενία: Στροφή προς ΗΠΑ-Γαλλία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός - «Η Ρωσία μας εγκατέλειψε»

gazzetta
gazzetta reader insider insider