Αγρότες: Μετρούν αντίστροφα για την κάθοδο στην Αθήνα - Αποκλεισμός της Εγνατίας οδού από μπλόκα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγρότες: Μετρούν αντίστροφα για την κάθοδο στην Αθήνα - Αποκλεισμός της Εγνατίας οδού από μπλόκα
Τις μηχανές των τρακτέρ ζεσταίνουν οι αγρότες για την κάθοδο τους στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη, αφού δόθηκε το «πράσινο φως» από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τελευταία ενημέρωση: 19:45

Τις μηχανές των τρακτέρ ζεσταίνουν οι αγρότες για την κάθοδο τους στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον τρόπο που θα γίνει αυτός στην πρωτεύουσα. Η κυβέρνηση έχει αρχικά διαμηνύσει ότι δεν θα επιτρέψει την παρεμπόδιση της ελεύθερης διέλευσης των πολιτών στην πρωτεύουσα από τους αγρότες, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ξεκαθαρίζει στην συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πως «η κυβέρνηση είναι αρνητική» στην κάθοδο με τα τρακτέρ. Οι αγρότες ωστόσο επέμειναν στις θέσεις τους και πλέον δόθηκε το «πράσινο φως» για την κάθοδο τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Πληροφορίες από κύκλους της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν πως όσα και αν είναι τελικά τα τρακτέρ των οποίων θα επιτραπεί η είσοδος στον αστικό ιστό, θα συνοδεύονται από περιπολικά της αστυνομίας από το σημείο εκκίνησης μέχρι το Σύνταγμα και αντίστροφα, ενώ βασική προϋπόθεση θα είναι να μην κλείσουν οι δρόμοι και να μην διαταραχθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Τα επιτελεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται ήδη σε εγρήγορση και μάλιστα σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μία ακόμα σύσκεψη στο μέγαρο της Κατεχάκη. Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και το απόγευμα, στην οποία θα συζητηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο θα προσαρμοστεί στην κατάσταση, όπως θα διαμορφωθεί και συγκεκριμένα στον αριθμό των αγροτικών μηχανημάτων, αλλά και των λεωφορείων με αγρότες, που αναμένεται να κινηθούν προς την Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει τα τρακτέρ και πούλμαν να κινηθούν συντεταγμένα και όχι ανεξέλεγκτα, να σταθμεύσουν σε συγκεκριμένο χώρο, αν τελικά φτάσουν στο Σύνταγμα, και να υπάρχει πάντα ανοιχτή λωρίδα για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο καθιερωμένο κυριακάτικο μήνυμα του στο Facebook, επανέλαβε πως η κυβέρνηση στηρίζει τον αγώνα του αγρότη, αφού τα «τα προβλήματα τους είναι πολλά και σύνθετα» και ωστόσο, τόνισε, ότι αυτό θα γίνεται «λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας». Όπως είπε ο πρωθυπουργός «δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε».

Αποκλεισμός της Εγνατίας οδού από μπλόκα αγροτών σε Χαλκιδική και Ημαθία

Σε νέους αποκλεισμούς προχώρησαν επί της Εγνατίας οδού, οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία.

Συγκεκριμένα στις 6.30 το απόγευμα ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εγνατία οδό και από τις δύο πλευρές, στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών, ενώ στην Ημαθία αποκλεισμός της Εγνατίας οδού έγινε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, με μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Νησελίου.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν πεζή διαμαρτυρία, ενώ η Εγνατία οδός και στις δύο περιοχές, θα δοθεί σε κυκλοφορία στις 8 το βράδυ.

Αύριο οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους , ενώ σε οργασμό προετοιμασιών βρίσκονται οι διαδικασίες των αγροτών για την μεταφορά των τρακτέρ τους στην Αθήνα, πολλά εκ των οποίων αναμένεται να φορτωθούν σε νταλίκες.

Αγροτική διαμαρτυρία εγκλώβισε εκατοντάδες οδηγούς στον κόμβο του Μπράλο

Σήμερα εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον παράδρομο της εθνικής οδού από τη Λαμία μέχρι τις Θερμοπύλες, καθώς, οι αγρότες απέκλεισαν το εθνικό δίκτυο και η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας στους παράδρομους.

Οι αγρότες τότε τους έκλεισαν και στα δύο ρεύματα, είτε προς τη Λαμία, είτε προς την Αθήνα, με συνέπεια εκατοντάδες αυτοκίνητα να εγκλωβιστούν στον παράδρομο από τη Λαμία μέχρι τις Θερμοπύλες και στα δύο ρεύματα.

Με λεωφορεία και ΙΧ στην Αθήνα οι Σερραίοι αγρότες για το συλλαλητήριο

Με λεωφορεία θα κατέβουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο της Τρίτης οι αγρότες των Σερρών, όπως αποφάσισε σήμερα Σάββατο το συντονιστικό τους όργανο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Κατεβαίνουν» ασφαλιστική κατηγορία επαγγελματίες και αγρότες για να πληρώσουν τις εισφορές τους

Μαρινάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση λύνει παθογένειες δεκαετιών

Αποφασισμένοι οι αγρότες: Θα κατέβουν στην Αθήνα με τρακτέρ παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider