Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες – Γενικές συνελεύσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες – Γενικές συνελεύσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων
Παράλληλα άρθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ήταν σε ισχύ λόγω της αποχώρησης των τρακτέρ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Αχιλλέως και στη λεωφόρο Αθηνών.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η αποχώρηση από την Αθήνα των τρακτέρ τα οποία είχαν σταθμεύσει από χθες το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο του αγροτικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας. Ήδη όλα τα τρακτέρ έχουν φύγει από την Πλατεία Συντάγματος και κατευθύνονται προς τις εξόδους των εθνικών οδών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, αποδόθηκαν στην κυκλοφορία οι λεωφόροι Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας και η οδός Παπεπιστημίου ενώ έγινε άρση της εκτροπής που διενεργούνταν στην άνοδο της λεωφόρου Συγγρού προς Καλλιρόης. Παράλληλα άρθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ήταν σε ισχύ λόγω της αποχώρησης των τρακτέρ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Αχιλλέως και στη λεωφόρο Αθηνών.

Στην πλατεία Συντάγματος δεν υπάρχει κανένα ίχνος που να θυμίζει το χθεσινό συλλαλητήριο ενώ έχει αποκατασταθεί και η κυκλοφορία. Νωρίτερα πέρασε και το τελευταίο τρακτέρ, από το κομβόι που κινείται συντεταγμένα στην αριστερή λωρίδα της λεωφόρου Κηφισού, στη συμβολή με τη λεωφόρο Αχαρνών, συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Από το απόγευμα κιόλας θα αρχίσουν εκ νέου συνελεύσεις των αγροτών για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες πρόκειται σήμερα και αύριο να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα ώστε να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Όπως ανέφερε χθες ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων στην ΕΡΤ προσανατολίζονται είτε σε αποκλεισμό δρόμων, είτε θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποίησης.

Ο Γιώργος Δουμπιώτης, επικεφαλής του μπλόκου της Αταλάντης, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι οι αγρότες οργάνωσαν ένα μεγαλειώδες αγροτικό συλλαλητήριο, κατά το οποίο έδειξαν και ήθος και αξιοπρέπεια. «Ήρθαμε εδώ να διεκδικήσουμε την επιβίωση μας στο μέλλον, στις δουλειές μας. Γιατί ξέρετε, η δουλειά μας για μας είναι η ζωή μας. Αυτό που θα μας κάνει βιώσιμους είναι η θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία και όχι η επιστροφή φόρου κατανάλωσης, αυτά τα 82 εκατομμύρια. Γιατί όταν η κυβέρνηση μοιράζει 82 εκατομμύρια στις τσέπες των αγροτών καταλήγουν ψίχουλα. Εμείς θέλουμε θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία. Δεύτερον, όσον αφορά τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, βγήκε υπουργός ο κ. Αυγενάκης και μας είπε ότι φταίει ο κακός πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και κακή διοίκηση. Ξέρετε αυτή δεν την διορίζουν οι αγρότες, την είχε βάλει η κυβέρνηση και μας ζήτησε ένα συγνώμη. Το συγγνώμη τι να το κάνουμε; Στερούνται τα παιδιά μας τα βασικά. Να πάω εγώ στα φροντιστήρια και στις δραστηριότητες των παιδιών μου να τους πω τη συγνώμη του Αυγενάκη… δεν περνάει. Τα χρήματα ήταν δικά μας και έπρεπε να είχαν πληρωθεί. Από δική τους αστοχία δεν έχουμε πάρει τις επιδοτήσεις μας φέτος» τόνισε.

H EΛΑΣ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί, με την κίνηση των οχημάτων να έχει αποκατασταθεί στους κεντρικούς οδικούς άξονες.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων εφαρμόστηκε «…ένα πλέγμα μέτρων τροχαίας, τάξης και ασφάλειας, ώστε να διασφαλισθεί το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς ωστόσο να διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης».

Παράλληλα, από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, ήταν η απόλυτη συνεργασία και η ψύχραιμη στάση που επέδειξαν οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, καθώς και η κατανόηση και συνεργασία των πολιτών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Μετά την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, η κίνηση στους κεντρικούς οδικούς άξονες έχει αποκατασταθεί.

Κατά τη διάρκεια αυτών η Ελληνική Αστυνομία εφάρμοσε ένα πλέγμα μέτρων τροχαίας, τάξης και ασφάλειας, ώστε να διασφαλισθεί το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς ωστόσο να διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του ΠΔ 73/2020 για τη ρύθμιση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων.

Καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων, ήταν η απόλυτη συνεργασία και η ψύχραιμη στάση που επέδειξαν οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις καθώς και η κατανόηση και συνεργασία των πολιτών, οι οποίοι εφάρμοσαν τις συστάσεις μας, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και τάξης.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί διαχειρίστηκαν την κατάσταση ψύχραιμα και με επαγγελματική προσέγγιση, επιδεικνύοντας απόλυτο σεβασμό προς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διατήρηση της τάξης και την προστασία των πολιτών.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να εργάζεται καθημερινά προσαρμοζόμενη στις ανάγκες της εποχής με σκοπό την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πολίτες, για μια κοινωνία σεβασμού, δικαιοσύνης και αμοιβαίας κατανόησης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ένωση Μαρινών Ελλάδας: Μελέτη για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό

Γενόσημα: Σε ισχύ από σήμερα το «πλαφόν» των 3 ευρώ στην επιπλέον επιβάρυνση

Ρωσία: Στις αρχές Μαρτίου θα εξεταστεί από τη δικαιοσύνη η προσφυγή της μητέρας του Ναβάλνι

gazzetta
gazzetta reader insider insider