Υπουργός ενόπλων δυνάμεων Γαλλίας: Υπέρ μίας ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης ταχείας επέμβασης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπουργός ενόπλων δυνάμεων Γαλλίας: Υπέρ μίας ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης ταχείας επέμβασης
Υπέρ της δημιουργίας μίας ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης ταχείας επέμβασης εντός του 2025 τάχθηκε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων

Υπέρ της δημιουργίας μίας ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης ταχείας επέμβασης εντός του 2025 τάχθηκε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί. Σε συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Γάλλος υπουργός ανέφερε ότι θα ήταν σκόπιμο να δημιουργηθεί στο πλαίσιο της ΕΕ μία στρατιωτική δύναμη 5000 ατόμων ικανή να επεμβαίνει σε εχθρικό περιβάλλον και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Λεκορνί ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη θα μπορούσε να αναλαμβάνει αποστολές, όπως η παροχή βοήθειας σε πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ που βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου σε τρίτες χώρες. «Υπάρχουν κρίσεις στις οποίες το ΝΑΤΟ δεν έχει αρμοδιότητα επέμβασης» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα την απόφαση της Γαλλίας να στείλει πέρσι στρατιωτική δύναμη στο Σουδάν για να μεταφερθούν με ασφάλεια από το Χαρτούμ στην Ευρώπη 1000 πολίτες εκ των οποίων περίπου 200 ήταν Γάλλοι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία είναι έτοιμη να επεκτείνει τη συνεργασία της με το Ιράν

ΟΗΕ: Καταγγέλει την αυστηροποίηση ελέγχων για γυναίκες που δεν φορούν χιτζάμπ στο Ιράν

Τουλάχιστον 34.356 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα από τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider