«ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ»: Το 1ο γυναικείο forum του Jenny.gr ενέπνευσε, ενημέρωσε και συγκίνησε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ»: Το 1ο γυναικείο forum του Jenny.gr ενέπνευσε, ενημέρωσε και συγκίνησε
Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Women’s Forum του jenny.gr και της Liquid Media με τίτλο «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ», που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Executive Consultant του jenny.gr Τζένης Μπαλατσινού στις 19 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Women’s Forum του jenny.gr και της Liquid Media με τίτλο «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ», που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Executive Consultant του jenny.gr Τζένης Μπαλατσινού στις 19 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Όλα τα έσοδα του Forum από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στην ανθρωπιστική οργάνωση HUMANITY GREECE για την στήριξη και ανακαίνιση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης Καρδίτσας. Πρόκειται για το σημείο όπου κατάφεραν και διασώθηκαν 70 πολίτες του χωριού Μεταμόρφωση τις πρώτες ώρες της έλευσης της κακοκαιρίας Daniel.

Το κοινό καλωσόρισε η Τζένη Μπαλατσινού μιλώντας για την ιδέα πίσω από το ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ “Η ιδέα προέκυψε από την επιθυμία να αγκαλιάσουμε τη γυναίκα, να της δώσουμε αγάπη. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε η γυναίκα έχει πολύπλευρους ρόλους, όμως είναι σημαντικό να φροντίσει την εξέλιξη του εαυτού της και των ανθρώπων που αγαπάει”.

Παρουσιαστής του forum ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάκης Προβατάς ο οποίος μίλησε για σπουδαίες γυναίκες- σύμβολα που έφεραν την αλλαγή όχι μόνο στην εποχή τους, αλλά τελικά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Πρώτη ομιλήτρια του forum ήταν η Μαρία Ευθυμίου Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στην ομιλία της μας ταξίδεψε από τη θέση της γυναίκας στην περίοδο των ρακοσυλλεκτών και τις θεές Αθηνά και Άρτεμις μέχρι τους καθοριστικούς ιστορικά ρόλους που είχαν η γυναίκα του Μωάμεθ και η Ελισάβετ Α, ενώ αναφέρθηκε και σε σύγχρονες ηγέτιδες.

Το λόγο πήρε η ιδρύτρια του The Heritage Muse, Ματίνα Αγιωργίτη η οποία μίλησε για τη διαδοχή και την προσωπική εξέλιξη και το πώς το δώρο της κληρονομιάς που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, μπορεί να οδηγήσει στην προσωπική ανάπτυξη: “Οι πρόγονοι δεν είναι απλά ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Κουβαλάμε και πολύτιμα στοιχεία και βάρη που προσπαθούμε να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν πιο σωστά. Εκεί ξεκινά το ταξίδι της προσωπικής ανάπτυξης”.

Το πρώτο μέρος ολοκλήρωσε ο διεθνούς φήμης makeup artist και ιδρυτής του θρυλικού agency VISIONAIRE James Kaliardos ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για το forum «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ» για να μας μιλήσει για την αληθινή ομορφιά: “Δεν χρειαζόμαστε το μακιγιάζ για να είμαστε όμορφες. Η εσώτερη ομορφιά συνδέεται με την εξωτερική, αλλά σίγουρα αυτό δεν έχει να κάνει με το μακιγιάζ. Συνδέεται με την αίσθηση της πληρότητας και με την αυθεντικότητα κάθε γυναίκας”. Μοιράστηκε μάλιστα την προσωπική ιστορία επιτυχίας του που ξεκίνησε από την πιο σημαντική γυναίκα της ζωής του, τη μητέρα του.

Η έναρξη του δεύτερου μέρους βρήκε στη σκηνή το Θεοφάνης Τάσης φιλόσοφος και καθηγητή Σύγχρονης Πρακτικής Φιλοσοφίας με μια ανάλυση του έρωτα: “Ο έρωτας είναι μια ουτοπία. Ο έρωτας που προσδοκούμε, με τόση λαχταρά, είναι αυτός που θα εγκαινιάσει την αρχή του βίου μας”, μας είπε ανάμεσα σε άλλα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Γιώργου Νικολαΐδη, ψυχίατρος και Διευθυντής Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας - Κέντρο για την Μελέτη και την Πρόληψη της Κακοποίησης – Παραμέλησης των Παιδιών, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, ο οποίος μας εξήγησε τί θεωρείται βία, πώς μια γυναίκα που κακοποιείται μπορεί να καταλήξει να γίνει κακοποιητής, αλλά και τί πρέπει να κάνει ένα παιδί που δέχεται bullying. “Η βία δεν εμπεριέχει μόνο τη σωματική κακοποίηση, αλλά πολλές ακόμα μορφές, στις οποίες δεν χρειάζεται να αγγίξεις τον άνθρωπο απέναντί σου. Η βία εμπεριέχει καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα με τη χρήση της εξουσίας και της δύναμης”.

Το δεύτερο μέρος ολοκλήρωσε η Άντα Γιαννεσκή, στέλεχος marketing και επικοινωνίας για περισσότερα από 20 χρόνια η ο οποία μίλησε για τα στερεότυπα που ακολουθούν τις γυναίκες στον εργασιακό τομέα και πώς μπορούμε να τα αποδεχθούμε και να τα μετατρέψουμε σε σούπερ δυνάμεις.

Το τρίτο μέρος του forum ξεκίνησε με την ευχαριστήρια ομιλία της Λίτσας Ρητά, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, το χωριό που υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές από την κακοκαιρία Daniel η οποία μας μετέφερε την κατάσταση που βιώσαν και συνεχίζουν να βιώνουν οι άνθρωποι εκεί.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Πολύκαρπος Νικολόπουλος, εναλλακτικός θεραπευτής, αστρολόγος και εισηγητής θεραπευτικής αστρολογίας μίλησε για τη θεραπευτική αστρολογία και τη σύνδεσή της με την ιδιαίτερα υψηλή διαισθητική ικανότητα της γυναικείας φύσης.

Στη συνέχεια ο Στέλιος Μαλακόπουλος Παραολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος και Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη στήριξη της TOYOTA, συγκίνησε βαθιά μιλώντας για το ατύχημα που τον οδήγησε σε διπλό ακρωτηριασμό και τις επιλογές που είχε μπροστά του: “ Είτε να είμαι θυμωμένος, είτε να είμαι ευγνώμων για ολόκληρη τη ζωή που είχα μπροστά μου” τόνισε και μας θύμισε ότι “Ακόμα και στο σκοτάδι, μπορούμε να βρίσκουμε φως”.

Στη σκηνή ανέβηκε στη συνέχεια η Βάννα Μαρκετάκη, Διευθύντρια Σωματείου ΕΛΙΖΑ -Εταιρεία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού για να μας που μας έκανε ένα “ταχύρυθμο μάθημα” για όσα πρέπει να γνωρίζουμε ως πολίτες, γυναίκες και μητέρες για την κακοποίηση και τι πρέπει να κάνουμε όταν την αντιλαμβανόμαστε.

Το forum ολοκλήρωσε η πρωτοπόρος του φωτισμού στην Ελλάδα, Ελευθερία Ντεκώ που αφηγήθηκε την προσωπική της διαδρομή, το πόσες φορές επέλεξε να αλλάξει πορεία και να βγει από τη ζώνη ασφαλείας της, αλλά ακόμη και πόσο χρειάστηκε να παλέψει για να καταρρίψει στερεότυπα: “Κλείνοντας την 4η δεκαετία επαγγελματικής πορείας, βρίσκομαι σε μια ακόμα εργασιακή καμπή, έτοιμη να κάνω το επόμενο βήμα αφήνοντας ξανά πίσω μου την ασφάλεια”.

H ΔΕΗ στήριξε το forum ως Premium Partner δείχνοντας ξανά, σθεναρά την υποστήριξή της στις γυναίκες.

Η TOYOTA μέσα από την ομιλία του Στέλιου Μαλακόπουλου πέρασε το μήνυμα του «Δε σταματάμε να ονειρευόμαστε αλλά συγκεντρώνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας».

Το Dove, ως υπέρμαχος της αληθινής ομορφιάς, αγκάλιασε τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας ακόμα μία φορά. Απαλλαγμένο από τα τοξικά, μη ρεαλιστικά ιδανικά ομορφιάς και τα στερεότυπα που περιβάλλουν τις γυναίκες συνεχώς, το Dove μεταμορφώνει την έννοια της ομορφιάς από πηγή άγχους σε πηγή αυτοπεποίθησης!

Το «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ» στοχεύοντας στο να βοηθήσει τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της καθημερινότητας και να βρουν ισορροπία στις διαφορετικές και σύνθετες ανάγκες, συνδέεται άρρηκτα με την αποστολή της ΑΙΜ. Η υγεία, η ομορφιά και η αυτοπεποίθηση είναι ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας που συνυπάρχουν και αλληλοσυμπληρώνονται. Για τον λόγο αυτό, η ΑΙΜ θέλει να τονίσει ότι ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο συμβάλει στην σωματική και ψυχική υγεία, μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφες και να μας δίνει την αυτοπεποίθηση και την δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές προκλήσεις.

Το answear.gr, κορυφαίος προορισμός online αγορών με πάνω από 600 premium fashion brands, που πάντα υποστηρίζει τις γυναίκες, ήταν φυσικά στο Forum και, μάλιστα, με έναν ιδιαίτερο installation που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει.

Η IKEA έστησε με έναν μοναδικό τρόπο την σκηνή που παρέπεμπε στη ζεστασιά ενός σπιτικού που εκφράζει και η κεντρική ιδέα του «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ»

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν γέμισαν με ιδέες, γνώσεις και συναισθηματική φόρτιση και έλαβαν ένα goodie bag με ένα ασύρματο powerbank από την ΔΕΗ, δώρα από τo Dove & την AIM, εκπτώσεις για αγορές στο answear.gr και υψηλής ποιότητας ροφήματα από ελληνικά βιολογικά αρωματικά φυτά από την Anassa.

Premium partner: ΔΕΗ
Partners: TOYOTA, Dove, AIM, answear.gr, IKEA
Good Cause partner: Humanity Greece

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider