Ουκρανία: Υπό ρωσικές δυνάμεις δύο ακόμα οικισμοί στο Χάρκοβο - Ο Ζελένσκι ανέβαλε όλες τις επισκέψεις του στο εξωτερικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Υπό ρωσικές δυνάμεις δύο ακόμα οικισμοί στο Χάρκοβο - Ο Ζελένσκι ανέβαλε όλες τις επισκέψεις του στο εξωτερικό
Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή ενισχύσεων στην περιοχή του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), που αποτελεί εδώ και μία εβδομάδα στόχο επίθεσης των ρωσικών στρατευμάτων.

Οι ρωσικές δυνάμεις πήραν υπό τον έλεγχό τους δύο ακόμα οικισμούς στην ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου και έναν στην περιοχή της Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το Χλίμποκε και το Λουκιάντσι στο Χάρκοβο και το Ρομπότινε στην Ζαπορίζια, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές από το πεδίο της μάχης.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή ενισχύσεων στην περιοχή του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), που αποτελεί εδώ και μία εβδομάδα στόχο επίθεσης των ρωσικών στρατευμάτων, η οποία έχει αναγκάσει τις ουκρανικές δυνάμεις να υποχωρήσουν σε κάποιες περιοχές.

«Επιπλέον δυνάμεις αναπτύχθηκαν, έφεδροι είναι διαθέσιμοι», ανακοίνωσε στο Facebook ο εκπρόσωπος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Σεργκίι Νικιφόροβ, ύστερα από συνάντηση μεταξύ του Ουκρανού προέδρου και του αρχηγού των ουκρανικών δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκι.

Εξαιτίας της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Χάρκοβο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέβαλε όλες τις επισκέψεις του στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του.

«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε εντολή να αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες επισκέψεις στο εξωτερικό για τις επόμενες ημέρες και να οριστούν νέες ημερομηνίες», έγραψε στο Facebook ο Σεργκέι Νικιφόροφ.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο Ζελένσκι ανέβαλε επίσκεψή του στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε επρόκειτο να παραθέσει δεξίωση και δείπνο προς τιμήν του Ζελένσκι στις 17 Μαΐου.

Ο Ζελένσκι επρόκειτο επίσης να υπογράψει μια διμερή συμφωνία ασφαλείας με τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ έπειτα από κοινή διακήρυξη του ΝΑΤΟ τον περασμένο χρόνο.

Μαζί με άλλες χώρες της ΕΕ, η Ισπανία έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει την Ουκρανία με οικονομική και στρατιωτική βοήθεια μετά την ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Χαιρετίζει «την ειλικρινή επιθυμία» του Πεκίνου να βοηθήσει στην «επίλυση της κρίσης» στην Ουκρανία

Αναδίπλωση ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια του Χαρκόβου

Μπλίνκεν: Η Ρωσία «πρέπει να πληρώσει» για όσα κατέστρεψε στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider