Ξεκίνησαν σήμερα οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκίνησαν σήμερα οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια
Οι προαγωγικές εξετάσεις θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το αργότερο την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Ξεκίνησαν σήμερα οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α’ και Β΄τάξης Λυκείου καθώς επίσης και οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου των Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε.

Οι προαγωγικές εξετάσεις θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το αργότερο την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Οι απολυτήριες εξετάσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 27 Μαϊου με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται έως την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει ειδική εξεταστική περίοδο κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, για τους μαθητές, που θα απουσιάσουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου αποχρώντος λόγου και για τους μαθητές της Γ' τάξης του Γενικού Λυκείου, που δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο..

Η έκδοση των αποτελεσμάτων, μετά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, θα γίνει μέχρι την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές έχουν δικαίωμα για αναβαθμολόγηση των γραπτών τους. Συγκεκριμένα, μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων και των δύο εξεταστικών περιόδων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων.

Για την Τράπεζα Θεμάτων, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει ετοιμάσει 24.166 θέματα, τα οποία συνοδεύονται από ενδεικτικές απαντήσεις. Τα θέματα αφορούν σε 125 μαθήματα της Α΄, Β' και Γ’ τάξης (ΓΕΛ ,ΕΠΑΛ, Λύκεια ΕΑΕ, ΕΝΕΕΓΥ-Λ).

Την ημέρα κάθε προγραμματισμένης εξέτασης ανά συγκεκριμένο μάθημα και Λύκειο, ο Διευθυντής και οι οικείοι διδάσκοντες, κληρώνουν άπαξ τα προς εξέταση από την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας θέματα - έως δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας/Αρχαίων Ελληνικών, των Αγγλικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας/Νέων Ελληνικών, καθώς και για τα μαθήματα Σχεδιαστικού Περιεχομένου.

Ανάλογα με το εξεταζόμενο μάθημα, οι εκπαιδευτικοί κληρώνουν με τυχαία επιλογή τρεις ενότητες θεμάτων ή έξι θέματα, από τα οποία τρία για το 2ο και τρία για το 4ο ερώτημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider