Κίνα: «Θα δράσει» με «αποφασιστικότητα και δύναμη» για να αποτρέψει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: «Θα δράσει» με «αποφασιστικότητα και δύναμη» για να αποτρέψει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν
Ο Κινέζος υπ. Άμυνας εκτόξευσε απειλές και κατά των Φιλιππίνων, αναφέροντας ότι η αυτοσυγκράτηση της χώρας του στη Νότια Σινική Θάλασσα έχει «όρια».

Η Κίνα θα «δράσει με αποφασιστικότητα και δύναμη» για να αποτρέψει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν, προειδοποίησε σήμερα στη Σιγκαπούρη ο κινέζος υπουργός Άμυνας, ο Ντονγκ Τζουν.

«Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας ήταν πάντα άφθαρτη και ισχυρή δύναμη στην υπεράσπιση της ενοποίησης της πατρίδας και θα δράσει με αποφασιστικότητα και δύναμη για να σταματήσει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και να εγγυηθεί πως δεν θα επιτύχουν ποτέ οι προσπάθειες» για αυτό, τόνισε ο κ. Ντονγκ κατά τη διάρκεια του Διαλόγου Σαγκρί-Λα στη Σιγκαπούρη, σημαντικού φόρουμ για την ασφάλεια στην Ασία.

Ο Ντονγκ Τζουν παράλληλα προειδοποίησε πως η αυτοσυγκράτηση της χώρας του στη Νότια Σινική Θάλασσα έχει «όρια», έπειτα από σειρά επεισοδίων ανάμεσα σε πλοία της Κίνας και των Φιλιππίνων σε διεκδικούμενη ζώνη.

Πλοία του κινεζικού λιμενικού σώματος έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα αντλίες εκτόξευσης πεπιεσμένου νερού στα ύδατα της Νότιας Σινικής Θάλασσας, που το Πεκίνο διεκδικεί σχεδόν στο σύνολό τους, ενώ έχουν υπάρξει επίσης αρκετές συγκρούσεις πλοίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μέλη των ενόπλων δυνάμεων των Φιλιππίνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι διεθνείς μεσολαβητές καλούν Ισραήλ και Χαμάς να δεχθούν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Σκάφος της Κίνας προσσεληνώθηκε στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

gazzetta
gazzetta reader insider insider