Συνελήφθη 61χρονος Σουηδός στο Κερατσίνι για παράνομο οπλισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνελήφθη 61χρονος Σουηδός στο Κερατσίνι για παράνομο οπλισμό
Ο άνδρας με καταγωγή από την Παλαιστίνη, είχε ανεβάσει απειλητικά βίντεο για πολιτικούς της χώρας του.

Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας εντόπισαν και συνέλαβαν την Παρασκευή στο Κερατσίνι ένα 61χρονο υπήκοο Σουηδίας με καταγωγή από την Παλαιστίνη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα στο σπίτι του 61χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 τυφέκια, 2 πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, 3 διόπτρες, σιγαστήρας και 9 φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες, για τα οποία οι Σουηδικές Αρχές είχαν ανακαλέσει την άδεια κατοχής του, καθότι θεωρούνταν ύποπτος για τέλεση αδικημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ διαπιστώθηκε ότι ο 61χρονος διέμενε στη χώρα μας τουλάχιστον ένα χρόνο, χωρίς να έχει προβεί στην προβλεπόμενη διαδικασία δήλωσης κατοχής τους στις ελληνικές αρχές, ούτε ήταν σε θέση να τεκμηριώσει ότι ασκούσε δραστηριότητα ως σκοπευτής ή κυνηγός.

Οι Σουηδικές αρχές προχώρησαν στην ανάκληση της άδειας κατοχής του οπλισμού, διότι κρίθηκε ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων, καθώς είχε κοινοποιήσει βίντεο σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με απειλητικό περιεχόμενο για πολιτικά πρόσωπα της χώρας του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider