Ισραήλ: Ο Μπένι Γκαντς παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Νετανιάχου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Ο Μπένι Γκαντς παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Νετανιάχου
Ο Γκαντς ζήτησε εκλογές το φθινόπωρο, προτρέποντας τον Νετανιάχου να ορίσει μια συμφωνημένη ημερομηνία για να πραγματοποιηθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:47

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Μπένι Γκαντς ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το βράδυ της Κυριακής.

«Ο Νετανιάχου μας εμποδίζει να προχωρήσουμε προς μια πραγματική νίκη», είπε ο Γκαντς. «Και έτσι σήμερα φεύγουμε από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης με βαριά καρδιά, αλλά με όλη μας την καρδιά», ανέφερε σύμφωνα με τηJerusalem Post.

«Οι σοβαρές στρατηγικές αποφάσεις αντιμετωπίζονται με δισταγμό και αναβλητικότητα λόγω πολιτικών εκτιμήσεων», είπε ο Γκαντς, επικρίνοντας τις πρόσφατες ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης.

Ο Γκαντς ζήτησε εκλογές το φθινόπωρο, προτρέποντας τον Νετανιάχου να ορίσει μια συμφωνημένη ημερομηνία για να πραγματοποιηθούν.

Εξέφρασε την υποστήριξή του για τη συμφωνία ομήρων που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενώ προέτρεψε τον Νετανιάχου να την υποστηρίξει. «Απαιτώ από τον πρωθυπουργό να δείξει το απαραίτητο θάρρος να στηρίξει και να κάνει τα πάντα για να προχωρήσει (η συμφωνία)», είπε.

Ο Γκαντς ζήτησε επίσης συγγνώμη από τις οικογένειες των ομήρων. «Κάναμε πολλά - αλλά αποτύχαμε στη δοκιμασία. Δεν καταφέραμε να φέρουμε πολλούς ομήρους στο σπίτι. Η ευθύνη είναι και δική μου», ανέφερε.

Γκβιρ: «Απαίτησε» να λάβει θέση στο πολεμικό συμβούλιο

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, επικεφαλής του κόμματος «Εβραϊκή Ισχύς», «απαίτησε» να λάβει θέση στο πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ μετά την παραίτηση του Μπένι Γκαντς.

«Ως υπουργός, ηγέτης κόμματος και σύμμαχος πρώτης γραμμής στο συνασπισμό, απαιτώ να συμπεριληφθώ στο πολεμικό συμβούλιο για να συμμετάσχω στην πολιτική ασφαλείας του Ισραήλ», δήλωσε ο Μπεν Γκβιρ στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider