Πυρκαγιές σε Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά, Αρκαδία, Αγρίνιο: 112 στη Λάρισα - LIVE χάρτης με τα μέτωπα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιές σε Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά, Αρκαδία, Αγρίνιο: 112 στη Λάρισα - LIVE χάρτης με τα μέτωπα
Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις ανά την Ελλάδα.

Τελευταία ενημέρωση: 21:03

«Σκληρές» μάχες δίνουν από το μεσημέρι οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας για να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οκτώ από αυτές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες, ωστόσο ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα κατάφεραν άμεσα και έγκαιρα να τις περιορίσουν, προτού απειλήσουν κατοικημένες περιοχές και δασικές εκτάσεις.

Νωρίτερα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112 στους κατοίκους στο Χέρσο Κιλκίς και στην Πέλλα. Η φωτιά στο Κιλκίς τέθηκε υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα. Στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις (34 πυροσβέστες με 16 οχήματα), για την αποτροπή αναζωπυρώσεων, ενώ σταμάτησαν να επιχειρούν τα δύο αεροσκάφη. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, τα λεωφορεία του δήμου βρισκόταν στο σημείο, αλλά δεν κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθεί ο οικισμός. Η αστυνομία απομάκρυνε τους κατοίκους των σπιτιών κοντά στο ρέμα τα οποία και πλησίασε η φωτιά. Ο δήμαρχος Κιλκίς τόνισε ότι στο σημείο εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 6 μποφόρ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι Πέλλας, όπου επιχειρούν και αεροσκάφη.

Θεσσαλονίκη

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι πυρκαγιές σε αγροτοδασική έκταση στον Μελισσουργό και σε χαμηλή βλάστηση στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, καθώς δεν έχουν ενεργό μέτωπο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν τόσο με χερσαία όσο και εναέρια μέσα, ενώ το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Στον Μελισσουργό του δήμου Βόλβης εκδηλώθηκε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση και εξελίχθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση στον Λαγκαδά, συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον κινητοποιήθηκαν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Η τρίτη πυρκαγιά στην Θεσσαλονίκη εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα στην περιοχή των Βασιλικών όπου έχουν σπεύσει 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Δείτε εδώ τον live χάρτη της NASA

Λιβαδειά

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πυρκαγιά κοντά στη Λιβαδειά. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του όρους Ακόντιο. Ήδη επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ηςΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα. Το έργο της κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανηματα από τους ΟΤΑ και την Περιφέρεια Στερεάς.

Μήνυμα 112 στην Λάρισα

Επίσης μήνυμα μέσω του 112 εστάλη τους κατοίκους του Αγιου Θωμά Λάρισας καλώντας τους να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την πόλη της Λάρισας, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει:

« Δασική πυρκαγιά στον 'Αγιο Θωμά Λάρισας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς την πόλη της Λάρισας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Αρκαδία

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Τσελεπάκου Αρκαδίας, στο Μαίναλο όπου καίγονται ξερά χόρτα. Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου Τριπολης, μηχανήματα έργου. Η φωτιά δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Αγρίνιο

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία για πυρκαγιά στην περιοχή του Καινούργιου, στο Αγρίνιο. Η φωτιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και10 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης 2 ελικόπτερα. Το έργο της πυρόσβεσης βοηθούν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο - Στο «κόκκινο» τα Δωδεκάνησα

gazzetta
gazzetta reader insider insider