Υεμένη: Το ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο Tutor βυθίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υεμένη: Το ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο Tutor βυθίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα
Χθες Δευτέρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως από τα πλήγματα των Χούθι την προηγούμενη εβδομάδα σκοτώθηκε ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες.

Ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα πως το εμπορικό πλοίο που έπληξαν οι Χούθι την 12η Ιουνίου, ενώ έπλεε 66 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης, (σ.σ. το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Tutor υπό σημαία Λιβερίας) «πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το Tutor, το οποίο ανήκει στην ελληνική Evalend Shipping, ήταν τελευταία γνωστό ότι εξακολουθούσε να επιπλέει, παρόλο που τμήματα της πρύμνης του ήταν κάτω από το νερό και το μηχανοστάσιό του ήταν πλήρως βυθισμένο.

Ο UKMTO επιβεβαίωσε ότι οι στρατιωτικές αρχές είχαν εντοπίσει συντρίμμια και πετρέλαιο στην τελευταία γνωστή θέση του πλοίου.

Το 22 μέλη του πληρώματος του πλοίου όλοι υπήκοοι Φιλιππίνων είχαν απομακρυνθεί από καταδρομικό πολεμικό πλοίο USS PhilippineSea, ενώ ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου αγνοείτο. Το Tutor είχε υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές στο μηχανοστάσιό του και συνέχιζε να παίρνει νερά, αναμένοντας βοήθεια από δύο μεγάλα ρυμουλκά.

Το «Gladiator» έφθασε σήμερα στο σημείο ενώ αύριο αναμένεται και τo ρυμουλκό «Hercules» αναμένοντας πιθανότατα οδηγίες από τη διαχειρίστρια εταιρεία για την αντιμετώπιση τυχόν ρύπανσης και ρίψεις χημικών καθαρισμού.

Χθες Δευτέρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, της χώρας η οποία ηγείται συνασπισμού που έχει αναπτυχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν για την αποτροπή των επιθέσεων από αντάρτες της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων, ανακοίνωσε πως από τα πλήγματα των Χούθι την προηγούμενη εβδομάδα σκοτώθηκε ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Ανατολή: Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ απειλεί τη Χεζμπολάχ με «ολοκληρωτικό πόλεμο»

Ουκρανία: Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος την Τετάρτη σε όλη τη χώρα

Μπλίνκεν: «Πρέπει να σταματήσει» η στήριξη της Κίνας στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider