Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σταμάτα- Ένας νεκρός από ανακοπή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σταμάτα- Ένας νεκρός από ανακοπή
Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις, ενώ ιπτάμενα μέσα θα πετάξουν με το πρώτο φως το πρωί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:16

Σε εξέλιξη είναι επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 στη Σταμάτα και συνεχίζει να καίει δασική έκταση.

Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 106 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Με την έλευση της νύχτας τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις θα επιδοθούν σε μια ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, συνεπικουρούμενες από την νυχτερινή εξασθένηση των ανέμων, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της ημέρας έπνεαν με δυνατές εντάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών έπαθε ανακοπή. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Επίσης, ένας άλλος άνδρας μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, καθώς λιποθύμησε από εισπνοή καπνού στο γήπεδο της Σταμάτας. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες στη Σταμάτα.

Στην Πολιτική Προστασία ο Χαρδαλιάς

Ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των πυρκαγιών στην Αττική και κυρίως για τη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα, συμμετέχοντας στην σύσκεψη που έλαβε τόπο στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Μηνύματα από το 112

Με αλλεπάλληλα μηνύματα το 112 προειδοποιεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν από συγκεκριμένες περιοχές που αντιμετωπίζουν κίνδυνο.

Το πιο πρόσφατο μήνυμα αφορά στην περιοχή της Ροδόπολης, όπου οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς Δροσιά.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 καλούσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή της Αμυγδαλέζας και να κινηθούν προς την πλατεία της Σταμάτας, ενώ αρχικά οι κάτοικοι ενημερώθηκαν με μήνυμα από το 112 να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την περίπτωση που χρειαστεί να προχωρήσουν σε εκκένωση.

Επίσης, μήνυμα έλαβαν οι κάτοικοι του Διονύσου να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα καθώς οι καπνοί της πυρκαγιάς κατευθύνονται στην περιοχή.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δήμο Διονύσου

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι σε εφαρμογή στο Δήμο Διονύσου, λόγω της πυρκαγιάς στη Σταμάτα είναι οι εξής:

-Μακεδονίας και Μεγάλου 'Αλεξάνδρου,

-Πλατεία Σταμάτας,

-Μαραθώνος και Μεγάλου Αλεξάνδρου,

-Δροσιάς Σταμάτας και Ροδοπόλεως,

-Έξοδος Αγίου Στεφάνου Κρυονέρι,

-Αγίου Ιωάννου και Γαλήνης,

-Πλατεία Δροσιάς,

-Χελμού και Μαραθώνος,

-Διονύσου από 'Αγιο Πέτρο,

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσα,

-Διονύσου και Καίρη,

-Διονύσου και Θησέως,

-Διονύσου και Ρόδων,

-Μητροπολίτου Κυδωνίων και Αγίου Ιωάννου,

-Διονύσου και Δημοκρατίας,

-Διονύσου και Ανατολής από Νέα Μάκρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε εξέλιξη φωτιά στην Πλάκα Κερατέας - Στις φλόγες σπίτια

gazzetta
gazzetta reader insider insider