Spetses Classic Yacht Regatta 2024: Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών πραγματοποιήθηκε για 12η συνεχόμενη χρονιά στις Σπέτσες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Spetses Classic Yacht Regatta 2024: Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών πραγματοποιήθηκε για 12η συνεχόμενη χρονιά στις Σπέτσες
Χαρίζοντας για ακόμη μια χρονιά συναρπαστικές εικόνες και έντονες ναυταθλητικές συγκινήσεις, ολοκληρώθηκε η 12η διοργάνωση του Spetses Classic Yacht Regatta 2024 (SCYR), του Διεθνούς Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών που πραγματοποιήθηκε από τις 27 ως τις 29 Ιουνίου στο μαγευτικό νησί των Σπετσών.

Χαρίζοντας για ακόμη μια χρονιά συναρπαστικές εικόνες και έντονες ναυταθλητικές συγκινήσεις, ολοκληρώθηκε η 12η διοργάνωση του Spetses Classic Yacht Regatta 2024 (SCYR), του Διεθνούς Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών που πραγματοποιήθηκε από τις 27 ως τις 29 Ιουνίου στο μαγευτικό νησί των Σπετσών.

Ο αναγνωρισμένος αγώνας με τους αναρίθμητους φίλους και υποστηρικτές, διοργανώνεται από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), με την υποστήριξη του ιστορικού Poseidonion Grand Hotel και του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών (ΝΟΣΠ) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. Χρυσός χορηγός της διοργάνωσης είναι η σαμπάνια Moët & Chandon, η οποία επιμελήθηκε και το καθιερωμένο Welcome Party, σημαίνοντας την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου.

Με την καθοδήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής που φρόντισε για τον λεπτομερειακό σχεδιασμό όλων των αγωνιστικών σχεδίων, η θαλάσσια λωρίδα που χωρίζει τις Σπέτσες από τις ακτές της Πελοποννήσου πλημμύρισε με σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ για μια ακόμη χρονιά οι ειδικά διαμορφωμένοι στίβοι, προσέφεραν στους παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες από κάθε σημείο του νησιού.

Το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό και τις τρεις ημέρες, καθώς ο αέρας, που έφτασε μέχρι και τους 20 κόμβους, επέτρεψε στην επιτροπή αγώνων να δημιουργήσει απαιτητικούς στίβους από το Τρίκερι μέχρι και το γύρο των Σπετσών. Μέρος έλαβαν τέσσερις κατηγορίες σκαφών, τα κλασσικά σκάφη, τα παραδοσιακά σκάφη, οι παραδοσιακές και οικογενειακές λέμβοι-dinghies και τα rhodes τα οποία χορηγεί η Vichy Laboratoires, με πλήθος ναυτοπροσκόπων να λαμβάνουν μέρος σε μία σπάνια παρουσίαση της ελληνικής ναυταθλητικής και ξυλοναυπηγικής ιστορίας, ενώ οι επίσημες ιστιοδρομίες SCYR που γέμισαν το τριήμερο, ολοκληρώθηκαν με την κεντρική τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές του 12ου Spetses Classic Yacht Regatta, όπου οι νικητές παρέλαβαν τα κύπελα και τα μετάλλιά τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες θεατές που παρακολούθησαν την τελετή.

Στιγμιότυπο της απονομής του αγώνα

Το Moët & Chandon Gold Sponsor Award παρέλαβε το σκάφος NAVISA με κυβερνήτη τον Νικόλα Λυκιαρδόπουλο, ενώ για μία ακόμη χρονιά απονεμήθηκε το βραβείο Concours D’ Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα σκάφη, το οποίο παρέλαβαν τα σκάφη ΑΛΚΜΗΝΗ, με κυβερνήτη τον Νίκο Καρακώστα, στην κατηγορία Παραδοσιακά Σκάφη, ΕΡΩΜΕΝΗ, με κυβερνήτη τον Αθανάσιο Γκανάτσα, στην κατηγορία Παραδοσιακοί Λέμβοι και MEM SAB, με κυβερνήτη τον Jenmarie Debrouwer, στην κατηγορία Κλασσικά Σκάφη.

Στη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας για όλους τους παρευρισκόμενους συνέβαλαν όπως κάθε χρόνο η Βwin με το ειδικά διαμορφωμένο αίθριο στην πλατεία Ποσειδωνίου και το Race Village, με τα ειδικά διαμορφωμένα corners των χορηγών να προσφέρουν πλήθος εκπλήξεων.

Η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής SCYR 2024, Λίζα Σταθάτου, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς και ιδιαιτέρως υπερήφανοι που ο θεσμός του Spetses Classic Yacht Regatta μετράει 12 επιτυχημένα χρόνιας παρουσίας, προσελκύοντας συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε στο πλευρό όλο και περισσότερους νέους ιστιοπλόους να μας στηρίζουν, αλλά και τους ναυτοπροσκόπους που κάθε χρόνο με ρεκόρ συμμετοχής, χαρίζουν στη διοργάνωση μια θέση μεταξύ των κορυφαίων διεθνώς».

Cristiano Talassi General manager Southern Europe and Mediterranean region Moet- Hennessy, Τζόση Βιτζηλαίου, Communications Manager Amvyx, Μαρίνα Κουταρέλλη 

Χρυσός Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία ποτών ΑΜΒΥΞ, που συνεχίζει να στηρίζει για έβδομη χρονιά με υπερηφάνεια το θεσμό της SCYR2024 με την εμβληματική σαμπάνια Moët & Chandon. Η Moët & Chandon στηρίζει το θεσμό όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει διαχρονικά την επιτυχία αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων & μικρών στιγμών και του savoir-faire. Η κορυφαία και αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο, η Moët & Chandon που μοιράζεται ένα κοινό όραμα με αυτό το εμβληματικό άθλημα συνόδευσε όλες τις σημαντικές στιγμές της φετινής διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider