Οι 10 πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου - Η κορυφαία ανήκει στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι 10 πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου - Η κορυφαία ανήκει στην Ευρώπη
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Βιέννη - πρωτεύουσα της Αυστρίας - ανακηρύχθηκε η πιο βιώσιμη πόλη του κόσμου.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Βιέννη - πρωτεύουσα της Αυστρίας - ανακηρύχθηκε η πιο βιώσιμη πόλη του κόσμου, σύμφωνα με τη μεγάλη έρευνα που διεξήχθη από το «Economist Intelligence Unit». Στην ετήσια μελέτη συμμετείχαν 173 χώρες παγκοσμίως και οι παράγοντες που λήφθηκαν υπόψη ήταν η περίθαλψη, η σταθερότητα, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η εκπαίδευση και οι υποδομές.

Η Βιέννη αποδείχθηκε κυρίαρχος, καθώς πρωτοστατεί στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στη σταθερότητα και στις υποδομές. Από την άλλη, βρίσκεται λίγο πίσω στον πολιτισμό και στο περιβάλλον λόγω της έλλειψης σημαντικών αθλητικών γεγονότων, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε ικανό να της στερήσει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η Βιέννη παρέχει στους πολίτες της όλα τα δεδομένα, ώστε να ζουν με ευημερία, ψυχική ηρεμία και να έχουν τις δυνατότητες για προσωπική εξέλιξη και επαγγελματική ανέλιξη.

Ωστόσο, η Βιέννη δεν είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Η Κοπεγχάγη, η Ζυρίχη και η Γενεύη έχουν καταλάβει επίσης σημαντικές θέσεις στην τελική κατάταξη, αφού βρίσκονται στη δεύτερη, τρίτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοινωνικός Τουρισμός: Συνεχίζονται οι αιτήσεις καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιρειών

Κεφαλογιάννη: Μείζονα προτεραιότητα για την κυβέρνηση η βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider