Στην ακαδημαϊκή «αφρόκρεμα» το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας - Ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην ακαδημαϊκή «αφρόκρεμα» το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας - Ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως
Σαν φωτεινός φάρος ακαδημαϊκής αριστείας λάμπει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC).

Σαν φωτεινός φάρος ακαδημαϊκής αριστείας λάμπει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC), κατακτώντας υψηλές θέσεις στις παγκόσμιες κατατάξεις με αξιοσημείωτες επιδόσεις σε σημαντικά πεδία αξιολόγησης. Η επιτυχία οφείλεται στην αφοσίωση του πανεπιστημίου στην ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία, και την έρευνα.

Σε μία περίοδο που οι Έλληνες υποψήφιοι φοιτητές αναζητούν το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τις σπουδές τους, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί μία ιδανική επιλογή που συνδυάζει το ακαδημαϊκό και ερευνητικό κύρος με τον διεθνή προσανατολισμό, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και το πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Διεθνής αναγνώριση για το UNIC

Σε επίπεδο διακρίσεων, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) αναδείχθηκε στην 1η θέση σε Κύπρο και Ελλάδα μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΕΚΠΑ, σύμφωνα με την έκδοση της κατάταξης Times Higher Education (THE) World University Rankings για το 2024, που αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη, κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο. Αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στα κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια στον κόσμο, δηλαδή στην ελίτ του 2%, ενώ κατέχει τη 155η θέση στην ΕΕ. Ειδικότερα, η κατάταξη ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων για το 2024 είναι η ακόλουθη:

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατέλαβε περίοπτη θέση, όπως αντανακλάται στην απόδοσή του σε δύο από τα εν λόγω πεδία, την Ποιότητα της Έρευνας και τη Διεθνοποίηση, όπου έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία απ’ όλα τα κυπριακά πανεπιστήμια που συμμετέχουν στην κατάταξη. Στα δύο αυτά πεδία, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναγνωρίζεται, επομένως, ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Κύπρο.

Επίσης, συγκαταλέγεται στις θέσεις #1 στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών, #1* στον τομέα της Εκπαίδευσης και #1** στον τομέα της Ψυχολογίας σε Κύπρο και Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στους εν λόγω τομείς. Στον πίνακα πιο κάτω συνοψίζονται οι κατατάξεις του Πανεπιστημίου στους πέντε τομείς:

* μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου
** μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
*** μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
**** μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Τέλος, η πρόσφατη έκδοση 2024 της κατάταξης Times Higher Education (THE) Young University Rankings τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη θέση #115 παγκοσμίως, από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης στη Γαλλία, ανάμεσα στα πανεπιστήμια που έχουν 50 ή λιγότερα χρόνια λειτουργίας.

Έλληνες και ξένοι φοιτητές λένε «ναι» στο UNIC

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φιλοξενεί σήμερα άνω των 12.500 φοιτητών από περισσότερες από 100 χώρες. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Αυστραλία και, ασφαλώς, η Ελλάδα. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι περισσότεροι Έλληνες φοιτητές εμπιστεύονται για τις σπουδές τους το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από κάθε άλλο ίδρυμα του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστήμιο φοιτούν σήμερα περισσότεροι από 6.000 Έλληνες φοιτητές, ενώ, από την αρχή της λειτουργίας του, έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 26.000 φοιτητές από την Ελλάδα.
Σημειώνεται δε, ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει, εδώ και χρόνια, κοινά προγράμματα σπουδών με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ διατηρεί συνεργασίες με πολλούς οργανισμούς που εδρεύουν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 94,6% των αποφοίτων του Πανεπιστημίου βρίσκουν εργασία εντός 18 μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Χρήσιμα links για το UNIC

Το Γραφείο Ενημέρωσης και Εγγραφών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα πραγματοποιήσει κατά τον μήνα Ιούλιο, σε διάφορες πόλεις, έναν νέο κύκλο Ημερίδων Ενημέρωσης για Έλληνες ενδιαφερόμενους. Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις δηλώσεις συμμετοχής, δείτε πληροφορίες εδώ.

Για πληροφορίες σχετικά με τις Ημερίδες Ενημέρωσης που αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου σε αυτό το link.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider