ΣΥΡΙΖΑ: Η τεκμαρτή φορολόγηση «καταβροχθίζει» και πληθώρα επιδομάτων για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Η τεκμαρτή φορολόγηση «καταβροχθίζει» και πληθώρα επιδομάτων για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε προεκλογικά μείωση της φορολογίας, αλλά μετεκλογικά ψήφισε έναν άδικο φορολογικό νόμο, αναφέρει η Κουμουνδούρου.

«Με την παράλογη φορολογία της τεκμαρτής φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κυβέρνηση επιφυλάσσει διπλή ζημιά: Όχι μόνον έναν υπέρογκο και άδικο φόρο, αλλά και την απώλεια πληθώρας επιδομάτων» τονίζει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης στη δήλωσή του εξηγεί πως «η τεκμαρτή φορολόγηση «καταβροχθίζει» επιδόματα όπως των τέκνων, των βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και τη βεβαίωση του ευάλωτου δανειολήπτη. Όλα αυτά πλέον θα αποτελούν παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε προεκλογικά μείωση της φορολογίας, αλλά μετεκλογικά ψήφισε έναν άδικο φορολογικό νόμο, ο οποίος έρχεται να ισοπεδώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η ζημιά δυστυχώς είναι διπλή και απειλεί με αφανισμό τη ραχοκοκαλιά του παραγωγικού ιστού της χώρας μας.

Η πλέον επικίνδυνη κυβέρνηση δείχνει με ισχυρή δόση υπεροψίας πως δεν κατάλαβε τίποτε από το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, δεν έλαβε κανένα απολύτως μήνυμα που της έστειλε η κοινωνία.

Αντ' αυτού κωφεύει και αδιαφορεί στην κραυγή αγωνίας των μικρομεσαίων, κάτι που εξάλλου απέδειξε περίτρανα και με την αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ, με τον άδικο διαχωρισμό καθήμενων και take away, ο οποίος βολεύει μόνον τις μεγάλες αλυσίδες» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider