Αυστραλία: Ως ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή εξετάζεται φωτιά που κόστισε τη ζωή σε τρία παιδιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστραλία: Ως ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή εξετάζεται φωτιά που κόστισε τη ζωή σε τρία παιδιά
Για τη φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι βασικός ύποπτος είναι ο πατέρας των θυμάτων.

Τρία παιδιά, ανάμεσά τους κοριτσάκι δέκα μηνών, έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε σπίτι στο Σίδνεϊ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (τοπική ώρα· χθες το απόγευμα ώρα Ελλάδας), υπόθεση την οποία η αστυνομία της Αυστραλίας γνωστοποίησε ότι αντιμετωπίζει ως τριπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κλήθηκαν σε ακίνητο στο Λέιλορ Παρκ, περίπου 35 χιλιόμετρα από το κέντρο του Σίδνεϊ, περί τη 01:00 (τοπική ώρα· στις 18:00 χθες Σάββατο ώρα Ελλάδας), εξήγησε η αστυνομία.

Σε δυο μικρά αγόρια, δύο και τεσσάρων ετών, προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες επιτόπου, όμως υπέκυψαν αφού διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Το κοριτσάκι δέκα μηνών βρέθηκε νεκρό στο εσωτερικό του ακινήτου αφού κατασβέστηκε η πυρκαγιά, διευκρίνισε η αστυνομία.

Εικοσιοκτάχρονος άνδρας, που εμπόδισε αστυνομικούς να εισέλθουν στο σπίτι, συνελήφθη και του προσφέρθηκαν φροντίδες για εγκαύματα σε νοσοκομείο όπου έχει εισαχθεί και νοσηλεύεται υπό αυστηρή φρούρηση. Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, πρόκειται για τον πατέρα των θυμάτων, που είναι «γνωστός» στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβαν να διενεργήσουν μέλη του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, που χειρίζονται την υπόθεση ως «ανθρωποκτονία» κατά συρροή συνδεόμενη με ενδοοικογενειακές διαφορές, δήλωσε ο επικεφαλής τους Ντάνι Ντόχερτι.

«Σε αυτό το στάδιο, πράγματι φαίνεται ότι ο 29χρονος ευθύνεται για τους θανάτους των μικρών παιδιών, οι ζωές των οποίων αφαιρέθηκαν με τραγικό τρόπο», πρόσθεσε ο κ. Ντόχερτι.

Άλλα τέσσερα παιδιά, έξι ως ένδεκα ετών, νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, όπως και η μητέρα τους, 29 ετών, που εισήχθη διότι εισέπνευσε καπνό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο στρατός της Γερμανίας θα εγκαταλείψει αεροπορική βάση του στον Νίγηρα

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου εύχεται να επιστρέψει στην εξουσία ο Τραμπ

Παναμάς: Η εισαγγελία άσκησε έφεση στην αθώωση των 28 κατηγορουμένων στην υπόθεση «Panama Papers»

gazzetta
gazzetta reader insider insider