Μυτιλήνη: Άμεση κατάσβεση πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση στην Β. Λέσβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μυτιλήνη: Άμεση κατάσβεση πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση στην Β. Λέσβο
Η φωτιά έκαψε μικρή έκταση με χαμηλή βλάστηση και χόρτα χωρίς ποτέ να απειλήσει κατοικημένες περιοχές ή ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Πολύ γρήγορα οριοθετήθηκε και αντιμετωπίστηκε με τη συνδρομή πυροσβεστών και εναέριων μέσων, η φωτιά που ξέσπασε σήμερα Κυριακή το μεσημέρι στην τουριστική περιοχή μεταξύ Πέτρας και Μολύβου στη βόρεια Λέσβο. Η φωτιά έκαψε μικρή έκταση με χαμηλή βλάστηση και χόρτα χωρίς ποτέ να απειλήσει κατοικημένες περιοχές ή ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Την ίδια ώρα και παράλληλα με την φωτιά της Πέτρας υπήρξε μια μικρή εστία φωτιάς στην Αγιάσο στη νότια Λέσβο που αντιμετωπίσθηκε από το τοπικό πυροσβεστικό κλιμάκιο.

Στο μεταξύ, χωρίς κανένα ενεργό μέτωπο είναι η χθεσινή (Σαββάτο) μεγάλη δασική πυρκαγιά μεταξύ Κάπης και Μανταμάδου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις κάηκαν 250 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Σήμερα μετά το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά και έχει συλληφθεί από χθες γιατί όπως προέκυψε πραγματοποιούσε εργασίες μέσα σε οικόπεδο του προκαλώντας τη φωτιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider