Κασσελάκης: Ο λαός της Γαλλίας έδειξε τον δρόμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κασσελάκης: Ο λαός της Γαλλίας έδειξε τον δρόμο
Οι προοδευτικές δυνάμεις στη Γαλλία κατάφεραν να εκφράσουν τα «θέλω» του μέσου Γάλλου πολίτη, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αισιοδοξία του ότι οι προοδευτικές δυνάμεις στην χώρα μας μπορούν να παραμερίσουν τις διαφορές τους κατά το παράδειγμα της Γαλλίας, εκφράζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

"Σήμερα ο λαός της Γαλλίας έδειξε τον δρόμο", αναφέρει ο κ. Κασσελάκης και εξηγεί: "Στάθηκε απέναντι στο τέρας της Ακροδεξιάς και τον απαξιωμένο νεοφιλελευθερισμό. Με ένα λαϊκό μέτωπο επιβεβλημένο από την κοινωνία για να αντιπαρατεθεί με το μίσος και την οπισθοδρόμηση. Με τη σύγχρονη Αριστερά στην πρώτη γραμμή της Δημοκρατίας. Με την ιστορική τους νίκη, οι προοδευτικές δυνάμεις στη Γαλλία κατάφεραν να εκφράσουν τα «θέλω» του μέσου Γάλλου πολίτη. Παρά τις σοβαρές μεταξύ τους διαφωνίες, οι γαλλικές προοδευτικές δυνάμεις συμφώνησαν σε βασικά ζητήματα που αφορούν την ανάσχεση της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης, την προστασία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, και την επίλυση του Παλαιστινιακού. Έτσι κατάφεραν να επικρατήσουν ενάντια στην ατζέντα της μισαλλοδοξίας, του αντιευρωπαϊσμού και του απομονωτισμού της Ακροδεξιάς".

Ακολούθως κάνει παραλληλισμό με τα ελληνικά πράγματα υποστηρίζοντας: "Ταυτόχρονα έδειξαν ότι πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι για να συμφωνήσουμε στην εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, όπως η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση, η καταστροφή του Ε.Σ.Υ., η μη λειτουργία του κράτους δικαίου. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να παραμερίσουμε τις επιμέρους διαφορές μας".

Κλείνοντας υπογραμμίζει: "Σήμερα οι Γάλλοι πολίτες ‘ουρλιάζουν'. Η Ελπίδα και η Αλλαγή δεν είναι ουτοπία αλλά πραγματικότητα. Να τους ακούσουμε. Και να μην τους απογοητέψουμε στην πράξη από εδώ και πέρα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλικές Εκλογές: Πρωτιά έκπληξη της Αριστεράς – Έπεται o Μακρόν, τρίτη η Λεπέν

gazzetta
gazzetta reader insider insider