Πυρκαγιά στην Αλβανία: 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη απέστειλε η Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιά στην Αλβανία: 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη απέστειλε η Ελλάδα
Εναέρια συνδρομή στην Αλβανία με την αποστολή τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών παρείχε η Ελλάδα με σκοπό την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στα νότια της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Εναέρια συνδρομή στην Αλβανία με την αποστολή τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών παρείχε η Ελλάδα με σκοπό την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στα νότια της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Σημειώνεται πως η αποστολή των τεσσάρων εναέριων μέσων πραγματοποιήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM), ο οποίος ενεργοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, χθες Τρίτη 9 Ιουλίου η χώρα μας απέστειλε στην Αλβανία δύο (2) PZL και ακολούθως, σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου, δύο (2) Canadair CL-415, τα οποία ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται πως η ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο αίτημα της Αλβανίας για υποστήριξη στο πεδίο μέσω του UCPM ήταν άμεση, παρόλο το γεγονός ότι οι επιχειρησιακές ανάγκες της Ελλάδας λόγω των καιρικών συνθηκών είναι πολύ απαιτητικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας: Μέσα σε δύο ώρες η Πολιτική Προστασία αντιμετώπισε την πυρκαγιά στην Πάτρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 4 Περιφέρειες την Πέμπτη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Αχαρνές - Κάηκαν δύο εργοστάσια, πώς ξεκίνησε η φωτιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider