Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία: Χωρίς ενεργό μέτωπο - Ο καπνός έφτασε μέχρι τα Κύθηρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία: Χωρίς ενεργό μέτωπο - Ο καπνός έφτασε μέχρι τα Κύθηρα
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Τελευταία ενημέρωση 23:24

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην Στιμάγκα Κορινθίας, όπως αναφέρει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Η φωτιά, όπως τονίζει, έχει εστίες «που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης». Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας έχει μεταβεί στην πυρκαγιά στην Κορινθία.

Μάλιστα, οι πυκνοί καπνοί από την πύρινη λαίλαπα έφτασαν μέχρι τα Κύθηρα και βρίσκονται σχεδόν σε όλο το νότιο τμήμα της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την τελευταία έκτακτη ενημέρωση από την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε ρεματιά με απότομες κλήσεις και πολύ πυκνή βλάστηση. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας. «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης.

Το πύρινο μέτωπο είναι εκτός ελέγχου και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν μετά τη δύση του ηλίου. Οι δυνάμεις κατάσβεσης δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες, ενώ στις 19:15 ήχησε και το 112, καθώς ζητήθηκε από τους κατοίκους στη Στιμάγκα να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να παρουσιάσουν μέσα στη νύχτα σταδιακή, μικρή βελτίωση, κυρίως σε ό,τι αφορά στην ένταση του ανέμου, η οποία αναμένεται να μην ξεπερνά τα 2-3 μποφόρ.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι προγνωστικά αναμένεται να παραμείνει υψηλή η ευφλεκτότητα των δασικών καυσίμων και κατά τη διάρκεια της νύχτας, στοιχείο που δυσχεραίνει τον έλεγχο της φωτιάς. «Η Στιμάγκα καίγεται. Έχουμε λειψυδρία στον δήμο και οι αρμόδιοι κωφεύουν. Πρέπει να βρεθεί λύση, δεν μπορεί ο δήμος να καίγεται και να μην υπάρχει σταγόνα νερού» υπογράμμισε ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Θανάσης Μανάβης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider