Γάζας: Δεκάδες Παλαιστίνιοι νεκροί σε επίθεση που στόχευε τον στρατιωτικό αρχηγό της Χαμάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γάζας: Δεκάδες Παλαιστίνιοι νεκροί σε επίθεση που στόχευε τον στρατιωτικό αρχηγό της Χαμάς
Δεν έγινε γνωστό αν ο Μοχάμεντ Ντέιφ - ο κατά τους Ισραηλινούς ιθύνων νους της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου- σκοτώθηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:08

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από μία σημερινή επίθεση των Ισραηλινών που έπληξε σκηνές εκτοπισμένων ανθρώπων στην πόλη Χαν Γιουνίς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μετέδωσε το γραφείο Τύπου της Χαμάς.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού από την πλευρά του ανέφερε ότι ο στρατός είχε βάλει στο στόχαστρο τον στρατιωτικό αρχηγό της Χαμάς στο χτύπημα του στην Χαν Γιουνίς.

Όπως αναφέρθηκε, δεν είναι σαφές εάν ο στρατιωτικός αρχηγός της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ - ο κατά τους Ισραηλινούς ιθύνων νους της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου- σκοτώθηκε. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το νοσοκομείο Nasser στη Χαν Γιουνίς παρέλαβε 20 πτώματα και 90 τραυματίες. Ή πλευρά της Χαμάς δεν έδωσε έναν τελικό αριθμό των θυμάτων, καθώς είναι πιθανό κάποια άλλα να μεταφέρθηκαν σε άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις.

Διαψεύδει η Χαμάς

Ο ισχυρισμός του Ισραήλ ότι στοχοθέτησε ηγέτες της Χαμάς σε έναν σημερινό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα είναι “ψευδής”, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η Χαμάς.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στοχοθέτησε Παλαιστίνιους ηγέτες, με τον ισχυρισμό αυτό, να διαψεύδεται αργότερα”, ανακοίνωσε η Χαμάς.

Από την αεροπορική επιδρομή στην πόλη Χαν Γιουνίς στα νότια της Λωρίδας της Γάζας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν άλλοι 289, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι από το νοσοκομειακό συγκρότημα Νάσερ, που ήταν παλαιότερα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο που λειτουργούσε στη Γάζα, δήλωσαν σήμερα ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε μεγάλο αριθμό τραυματιών, εξαιτίας της έντασης των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, αλλά και των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικές προμήθειες.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider