Bloomberg για ελληνικές NAVTEX: Παρατείνονται οι ναυτικές ασκήσεις - «μπλόκο» στο ρωσικό πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg για ελληνικές NAVTEX: Παρατείνονται οι ναυτικές ασκήσεις - «μπλόκο» στο ρωσικό πετρέλαιο
Η ελληνική NAVTEX για ασκήσεις στον κόλπο της Λακωνίας, που έληγε σήμερα, θα συνεχιστεί για δύο ακόμη μήνες – στη μεγαλύτερη παράταση που έχε δοθεί μέχρι σήμερα.

Δίμηνη παράταση έλαβαν οι ναυτικές ασκήσεις που αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό τις μεταφορές ρωσικού πετρελαίου κοντά στις ελληνικές ακτές, σύμφωνα με το Bloomberg. Ειδικότερα, η ελληνική NAVTEX για ασκήσεις στον Λακωνικό κόλπο, που έληγε σήμερα, θα συνεχιστεί για δύο ακόμη μήνες – στη μεγαλύτερη παράταση που έχε δοθεί μέχρι σήμερα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως οι ασκήσεις που ξεκίνησαν τον Μάιο και έχουν λάβει αρκετές ανανεώσεις, έχουν ως στόχο να σταματήσουν τις επικίνδυνες μεταφορτώσεις ρωσικών βαρελιών σε παλαιωμένα πλοία, οι οποίες θα μπορούσαν μάλιστα να αποτελέσουν και απειλή για τη θαλάσσια ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει μεταφορά αργού από πλοίο σε πλοίο από τις 4 Μαΐου, με την απαγόρευση να τίθεται σε ισχύ περίπου εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων που συγκέντρωσε το Bloomberg. Μεγάλο μέρος της δραστηριότητας έχει μεταφερθεί σε άλλες τοποθεσίες, όπως τα ύδατα ανοικτά της Αιγύπτου, της Μάλτας και της Δυτικής Αφρικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider