Επεισόδια και συλλήψεις στη Βιέννη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επεισόδια και συλλήψεις στη Βιέννη
Περισσότερα από 50 άτομα συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια που φορτίζουν το κλίμα ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, στην Αυστρία

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βιέννη καθώς η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές που προσπαθούσαν να διακόψουν πορεία εκατοντάδων ακροδεξιών. Περισσότερα από 50 άτομα συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια που φορτίζουν το κλίμα ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, στην Αυστρία με αναμενόμενη την άνοδο της ακροδεξιάς.

Αντιφασιστικές ομάδες και αριστερά πολιτικά κόμματα είχαν καλέσει σε διαμαρτυρίες ενάντια σε μια διαδήλωση και πορεία από ακροδεξιούς στο κέντρο της Βιέννης με το σύνθημα «επαναμετανάστευση» ( remigration) που χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει τη μαζική επιστροφή των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.

Εκατοντάδες αξιωματικοί αναπτύχθηκαν για να κρατήσουν χώρια τις αντίπαλες ομάδες. Άλλοι 10 συνελήφθησαν όταν μασκοφόροι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τα τζάμια ενός περιπολικού έσπασαν, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο υπουργός Εσωτερικών Gehard Karner προειδοποίησε για διώξεις «είτε διαπράττονται από αριστερούς ή δεξιούς εξτρεμιστές ή άλλους εχθρούς της δημοκρατίας».

Η Αυστρία πηγαίνει στις κάλπες στις 29 Σεπτεμβρίου. Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας κέρδισε οριακά το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πολιτικοί από αριστερά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων – του σημερινού εταίρου συνασπισμού των συντηρητικών – και των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών προειδοποιούν ότι μια κυβέρνηση που περιλαμβάνει το Κόμμα της Ελευθερίας θα ενθάρρυνε τον εθνικό διχασμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider