Γεωργιάδης: Σε καλό δρόμο οι επαφές με τους γιατρούς – Ίσως να μην χρειαστούν κυρώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Σε καλό δρόμο οι επαφές με τους γιατρούς – Ίσως να μην χρειαστούν κυρώσεις
Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τους ιδιώτες γιατρούς.

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τους ιδιώτες γιατρούς για τις «ποινές» σε όσους αρνούνται να συνδράμουν σε δημόσια νοσοκομεία με συνεχείς «άγονες» προκηρύξεις.

«Σήμερα για πρώτη φορά, έχουμε σοβαρή προσπάθεια από τους ιατρικούς συλλόγους που βρήκαν εθελοντές γιατρούς», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας το μεσημέρι σε εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε συγκεκριμένα, επικοινώνησε με Ιατρικούς Συλλόγους σε Ξάνθη, Δράμα, Σπάρτη και άλλες περιοχές, και υπάρχει διάθεση από ιδιώτες γιατρούς να συμβάλουν εθελοντικά στις εφημερίες. Οπότε πλέον εξετάζεται το σενάριο για άρση του δικαιώματος συνταγογράφησης σε ιδιώτες γιατρούς εάν δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε δημόσια νοσοκομεία, να μην εφαρμοστεί.

«Εάν υπάρξει συνέχεια, τότε είναι πιθανό να μην ενεργοποιήσουμε τις κυρώσεις εις βάρος γιατρών που θα αρνηθούν να εργαστούν στα νοσοκομεία», είπε ο Υπουργός.
«Έχουμε νέα δεδομένα. Έχουμε σε περιοχές τους ιατρικούς συλλόγους που βρήκαν εθελοντές», πρόσθεσε. «Δεν θα εφαρμοστεί η διάταξη για επίταξη αν ανταποκριθούν οι γιατροί», ανέφερε.

Πάντως, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), μετά τη χθεσινή αιχμηρή ανακοίνωσή του, θα παραθέσει αύριο, Πέμπτη (25/7), έκτακτη συνέντευξη τύπου με θέμα: «Η στάση της ιατρικής κοινότητας απέναντι στις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στην επίταξη ιδιωτών γιατρών και την άρση της συνταγογράφησης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Το όφελος του δημοσίου από τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου θα επιστρέψει στην κοινωνία

Εφραίμογλου: Να βρεθεί μία δίκαιη λύση για την μερική επιστροφή της κρατικής ενίσχυσης για το ρεύμα

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider