Ολυμπιακοί αγώνες: Νογκέιρα και οι άλλοι 11...πίσω από το μυστηριώδη μασκοφόρο με την Ολυμπιακή Φλόγα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπιακοί αγώνες: Νογκέιρα και οι άλλοι 11...πίσω από το μυστηριώδη μασκοφόρο με την Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Γάλλος κασκαντέρ που είναι είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα viral παρκούρ βίντεό του, ήταν ένας από αυτούς που μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα πάνω στις στέγες.

Στη χθεσινή (26/7) Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, πρώτοι στην ιστορία των Αγώνων, ένας μασκοφόρος που μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα σαγήνευσε τους θεατές.

Ήταν εκείνος που μαγνήτισε την προσοχή εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής Έναρξης, περιηγήθηκε στα εμβληματικά μέρη της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ έκανε εντυπωσιακά ακροβατικά και πηδώντας από στέγη σε στέγη.

Ποιος όμως κρυβόταν πίσω από αυτόν τον μυστηριώδη χαρακτήρα;

Ήταν ο Σιμόν Νογκέιρα (!), όπως αποκαλύπτουν σήμερα (27/7) οι γαλλικές εφημερίδας «le Parisien» και «Figaro», γνωστός για τις ερμηνείες του στις στέγες της πρωτεύουσας, ακόμη και σε εκείνες της Παναγίας των Παρισίων.

Γεννημένος το 1992, είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα viral παρκούρ βίντεό του.

Έχει παρουσιάσει συναρπαστικές ερμηνείες που έχουν ήδη καθηλώσει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Αφού πρόσφερε ένα αξέχαστο θέαμα στις στέγες του Παρισιού, ο «μασκοφόρος» παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στον Ζινεντίν Ζιντάν, έναν άλλο θρύλο του γαλλικού αθλητισμού, πριν αυτός με τη σειρά του την παραδώσει στον Ράφα Ναδάλ.

Όμως, όπως αναφέρουν, δεν ήταν ο μόνος που ανέλαβε το ρόλο αυτό με εμφανίσεις στον Σηκουάνα, στην Παναγία των Παρισίων, ακόμη και στο μουσείο μουσείο Οσρέ.

«Προφανώς δεν ήμουν παντού. Σε αυτόν τον χαρακτήρα έχουν κρυφτεί και άλλοι απίστευτοι καλλιτέχνες», δήλωσε ο κύριος ενδιαφερόμενος, όπως αναφέρει η «Le Figaro», σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του World Chase Tag (πρωτάθλημα παρκούρ), Κλεμέν Ντουρμέ, και επτά φορές φιναλίστ του Ninja Warrior, ήταν δώδεκα συνολικά, που εναλλάσσονταν όλη αυτή τη βραδιά γεμάτη εκπλήξεις.

Ο Νογκέιρα δημοσίευσε αρχικά μια ιστορία στο Instagram επιβεβαιώνοντας ότι ήταν πράγματι ο κασκαντέρ και πρόσθεσε ότι δεν ήταν ο μόνος καλλιτέχνης που εμφανίστηκε ως χαρακτήρας. Αργότερα όμως διέγραψε τις αναρτήσεις του.

Διασημότητα TikTok (4 εκατομμύρια ακόλουθους) ο Σιμόν Νιγκέιρα είναι ειδικός στο parkour, τη διέλευση όλων των τύπων εμποδίων σε αστικά ή φυσικά περιβάλλοντα.

«Όταν ήταν μικρότερος, έμαθε να σκαρφαλώνει με τον πατέρα του. Μαζί, σκαρφαλώνουν σε γκρεμούς, στα φαράγγια, σε βουνά. Για τον ίδιο, αυτή η καλλιτεχνική και αθλητική κίνηση είναι μια ευκαιρία να παίξει με το σώμα του, τα όριά του και να ανακαλύψει διαφορετικά περιβάλλοντα», αναφέρει η Le Parisien.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider