Ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό: Τουλάχιστον 1 νεκρή - Στόχος υψηλόβαθμος διοικητής της Χεζμπολάχ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό: Τουλάχιστον 1 νεκρή - Στόχος υψηλόβαθμος διοικητής της Χεζμπολάχ
Μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Τελευταία ενημέρωση 22:04

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφεραν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου και μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας. Άλλη πηγή, προσκείμενη στη Χεζμπολάχ., έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Σύμφωνα με τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, στόχος ήταν ο Μουχσίν Σουκρ, γνωστός και με το όνομα Φουάντ Σουκρ, ο επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ. Οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει κυρώσεις στον Φουάντ Σουκρ από το 2015. Δύο πηγές είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι είναι ζωντανός.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ δήλωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνησή του καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση και σχεδιάζει να υποβάλει καταγγελία στα Ηνωμένα Έθνη. Μιλώντας στο Reuters ο ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα του η οποιαδήποτε απάντηση από την ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ - η οποία έχει έντονη παρουσία σε αυτά τα νότια προάστια - να μην πυροδοτήσει περαιτέρω κλιμάκωση.

Αντίδραση ΗΠΑ - Ρωσίας - Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι ένας πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ είναι αναπόφευκτος, δήλωσε απόψε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Το πλήγμα αυτό χαρακτηρίστηκε «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS.

Η Τεχεράνη από την πλευρά της, ο στενός σύμμαχος και υποστηρικτής της Χεζμπολάχ, καταδίκασε την «άνανδρη ισραηλινή επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε η πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider