Χρυσοχοΐδης: Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο κτίριο όπου θα στεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσοχοΐδης: Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο κτίριο όπου θα στεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας
Υπάρχει πλήρης χρηματοδότηση του έργου, ύψους 8 εκατ. ευρώ και το έργο θα δημοπρατηθεί αμέσως ανέφερε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Την εξασφάλιση χρηματοδότησης και τη δημοπράτηση του έργου ολοκλήρωσης εργασιών στο κτίριο που θα στεγάσει την Αστυνομική Διεύθυνση και όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσπρωτίας ανακοίνωσε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από τον συνοριακό σταθμό Μαυροματίου.

Παλαιότερα το κτίριο προοριζόταν για πανεπιστημιακή στέγη, όμως έμεινε επί χρόνια ημιτελές και -όπως ανέφερε ο υπουργός- την ολοκλήρωση του έργου είχε ανακοινώσει και είχε δεσμευτεί γι' αυτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από έναν χρόνο κατά την επίσκεψή του στη Θεσπρωτία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για μία σημαντική υποδομή, η οποία δημιουργεί προϋποθέσεις για καλύτερη ασφάλεια και καλύτερες συνθήκες εργασίας των αστυνομικών που εργάζονται καθημερινά στη μεθόριο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Επίσης, σημείωσε πως υπάρχει πλήρης χρηματοδότηση του έργου, ύψους 8 εκατ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί αμέσως και οι πόροι θα διατεθούν από τα προγράμματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθύμισε, δε, ότι πριν από 23 χρόνια, επί υπουργίας του, εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά η Συνοριοφυλακή στο Λιά και στο Μαυροματί, κάτω από διαφορετικές συνθήκες και υπογράμμισε: «Είκοσι τρία χρόνια μετά, τα πράγματα είναι ασφαλέστερα και πιο ανεπτυγμένα. Η Θεσπρωτία αναπτύσσεται. Δημιουργεί νέους πόρους και συνθήκες ασφάλειας στους πολίτες. Το Μαυρομάτι είναι ένας μικρός σταθμός. Τα φαινόμενα που μας πλήγωναν στο παρελθόν σήμερα δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσιάρας: 14.000 ζώα μέχρι στιγμής έχουν θανατωθεί εξαιτίας της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών

Κασσελάκης: Μετά τη χθεσινή μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη στη χώρα μας, ήρθε η ώρα των αμείλικτων ερωτημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider