Εκτός μάχης στο δέκαθλο ο Ολυμπιονίκης Ντέιμιαν Γουόρνερ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτός μάχης στο δέκαθλο ο Ολυμπιονίκης Ντέιμιαν Γουόρνερ
O Καναδός απέτυχε τρεις φορές να ξεπεράσει τα 4,60μ., ύψος από το οποίο ξεκίνησε τις προσπάθειές του, με συνέπεια να μηδενιστεί και να τεθεί νοκ-άουτ από τη μάχη των μεταλλίων.

Απροσδόκητη εξέλιξη είχε το δέκαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο Καναδός κάτοχος του τίτλου, Ντέιμιαν Γουόρνερ, μηδενίστηκε στο επί κοντώ, ενώ έδινε σκληρή μάχη με τον Γερμανό Λέο Νοϊγκεμπάουερ για το χρυσό μετάλλιο. Μετά τα επτά πρώτα αγωνίσματα, ο Νοϊγκεμπάουερ είχε το προβάδισμα με 6.500 βαθμούς και ο Γουόρνερ ακολουθούσε με 6.428. Στο επί κοντώ, όμως, που συχνά αποδεικύνεται καθοριστικό για την εξέλιξη του πλέον επίπονου αγωνίσματος του στίβου, ο Καναδός απέτυχε τρεις φορές να ξεπεράσει τα 4,60μ., ύψος από το οποίο ξεκίνησε τις προσπάθειές του, με συνέπεια να μηδενιστεί και να τεθεί νοκ-άουτ από τη μάχη των μεταλλίων.

Το ίδιο συνέβη και με τον Νορβηγό Σάντερ Σκότχαϊμ, ο οποίος ήταν στην τρίτη θέση με 6,326β., αλλά έριξε τον πήχη τρεις φορές στα 4,50μ.

Πλέον, με δύο αγωνίσματα να απομένουν, ο Νοϊγκεμπάουερ βρίσκεται «αγκαλιά» με το χρυσό μετάλλιο, αφού έχει 7.410 βαθμούς, έναντι 7.271β. του Νορβηγού Μάρκους Ρουθ που είναι δεύτερος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider